Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma bayramın ikinci günü olan 20 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleşti. Kale Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen halk bayramlaşmasına yoğun katılım olurken, törene Karaman Valisi Murat Koca da katıldı.

Kale Sosyal Tesisleri’nde yapılan bayramlaşma törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bayramlaşmaya Karaman Vali Murat Koca'nın yanısıra, Belediye Başkanı  Dr. Kâmil Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Siyasi parti temsilcileri, Oda başkanları, Sivil toplum örgüt temsilcileri, Belediye başkan yardımcıları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, Muhtarlar, Bürokratlar ve vatandaşlar  kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Vali Koca ile birlikte vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu Karaman’da çok bereketli bir Ramazan Ayı yaşadıklarını söyleyerek: ” Karaman’ın bütünlüğünü, kardeşliğini buradaki katılımın yüksekliğinden bir kez daha gördük. Bayramlaşma törenine katılan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki bayramlaşmalarda da aynı bütünlüğü ve kardeşliği yaşamaya devam ederiz. Barışın ve kardeşliğin kentinde tek yürek olarak, omuz omuza çok güzel bir bayram yaşıyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin bayramını bir kez daha tebrik ediyorum,” dedi.

Vali Koca ise dini bayramların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu vurguladığı açıklamasında "Kısa bir zaman önce göreve başladık. Halkımız ile kucaklaşmanın ve birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bayramlar sevgi ve kardeşlik, birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en coşkulu bir şekilde ortaya çıktığı günlerdir. Bayramlar bireyleri aynı düşünce ve duyguda buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak kişisel çekişmelerin, dargınklıların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine vesile olmaktadır. Bu güzel organizasyonun gerçekleştirerek Halkımız ile bizlerin bir araya gelmesine  vesile olan  Belediye Başkanı Sayın Kamil Uğurlu'ya teşekkür ediyorum," dedi.