Özellikle şehir merkezinde, deforme olmuş yol ve kaldırım çalışmalarını temelden ele alarak bugüne kadar görülmemiş bir performans sergileyen Karaman Belediyesi, asfalt üretiminde de tarihi bir adım atıyor.

Karaman Belediyesi, Urgan Mahallesinde kurmuş olduğu asfalt üretim tesisi ile büyük ölçüde tasarruf sağlayacak. Son teknoloji bilgisayar otomasyonlu asfalt plenti önümüzdeki günlerde asfalt üretmeye başlayacak.

Saatte 160 Ton Asfalt Üretecek

Kurulacak olan bu tesisle saatte yaklaşık 160 ton asfalt üretilebilecek. Asfalt üretiminde doğalgaz kullanılacak. Aynı zamanda tesis içerisinde 50 tonluk elektrikli bitüm tankı bulunmakta. Son teknoloji makinelerin bulunduğu bu dev tesis önümüzdeki birkaç gün içerisinde üretime başlayacak. Hizmete giren bu tesisle, Karaman Belediyesi kendi asfaltını üretecek.

2014 Yılında Malzemesini de Üretecek

Karaman Belediyesi asfalt üretim tesisinin yanı sıra, asfaltlama çalışmalarında kullanılan mıcır üretimine de 2014 yılında başlayacak. Dereköy civarında açılan taş ocağı ile ilgili Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile bütün protokoller tamamlandı. Taş ocağının da hizmete girmesi ile yol ve asfaltlama çalışmalarında kullanılacak gerekli dolgu malzemeleri ve mucur üretimi bu tesislerde yapılacak.