Kimya Öğretmeni Ahmet Yılmaz eşliğinde üniversiteye gelen Rümeysa Çığırgan, Rümeysa Kayatürk, Ayşe Betül Demir, Emine Türk isimli onuncu sınıf öğrencileri kulüp bünyesinde yapmış oldukları çalışmaları Prof. Dr. Mehmet Karataş’a anlatıp yeni çıkartacakları bilimsel dergi için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş’tan fikir alarak röportaj talebinde bulundular.

“Çevre konusunda önemli projelere imza attık”

Kimya Öğretmeni Ahmet Yılmaz ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada kulüp olarak yapmış olduğu projelere değinerek, “Bilim adamlarının hayatlarını anlatan pano çalışmaları yapıyoruz. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek bilgilerimizi sürekli yeniliyoruz. Düzenlemiş olduğumuz yarışma ile 115 kg atık pil toplayarak çevre konusunda önemli bir işe imza attık. Bunun yanı sıra atık sıvı yağları toplayarak buradan elde edilen gelir ile tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

“Gençlerimizin bilime olan ilgileri gurur verici”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş ise Ahmet Yılmaz ve beraberindeki öğrencileri yapmış oldukları çalışmalardan ötürü tebrik ederek, “Henüz onuncu sınıfta olan öğrencilerimizin çevre ve doğa konusunda bu kadar ilgili olmaları beni mutlu etti. Ayrıca bir bilim insanı olarak öğrencilerimizin bilime olan ilgileri ve bu alanda vermiş oldukları emekleri beni gururlandırdı. Öğretmenimize ve öğrencilerimize yapacakları çalışmalarda destek olmak anlamında elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Özverili çalışmaları ve ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.