Geçtiğimiz yıl Karaman Belediyesi tarafından kurulan Deneme ve Bilim Merkezi, genç nesillerin ufkunu açmaya devam ediyor. Matematik, fizik, kimya ve biyoloji dallarında birçok araştırma ve deney ünitelerini bulunduran merkez, astronomiye merak salan gençleri de unutmayarak yüksek odaklama hassasiyetli bir teleskopu bünyesine kattı.
    Deneme ve Bilim Merkezi, teleskopu öğrencilere tanıtmak için 28 Mayıs Salı günü Yunus Emre Konferans Salonu ve Türkçe Parkı’nda bir program düzenledi. Önce Ankara’dan gelen Astronom Tamer Akın; uzay ve astronomi ile ilgili öğrencilere bilgi vererek, Bilim Merkezi’nin bundan sonra gezegenleri kitaptan değil de canlı olarak izletme imkânı sağlayacağını söyledi.
Daha sonra Türkçe Parkı’ndaki uygun bir alana yerleştirilen teleskopla her yaştan vatandaşımız, Dünya’dan 1 milyar 195 milyon 500 bin kilometre uzaklıktaki Satürn gezegeninin muhteşem görüntüsünü yakından gözlemleme fırsatı buldu.

    Öğrencilerin en çok merak ettikleri konunun başında uzay geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, öğrencilerin bu isteklerini karşılamak amacıyla Deneme ve Bilim Merkezi’ne büyük bir teleskop aldıklarını söyledi. Çıplak gözle görülemeyecek birçok gök cismi ve gezegenin teleskop sayesinde rahatça görülebildiğini, ayrıca fotoğraf çekme ve görüntüyü ekrana aktarma gibi özelliklerinin de bulunduğunu belirten Başkan Uğurlu, Bilim Merkezi’nin her geçen gün gelişerek büyük ilgi gördüğünü ve bu merkez sayesinde değişik yaş gurubundan öğrencilerin bilime aşırı merak saldığını ifade etti.