Üniversiteyi kazanan öğrenciler üniversiteyi kazandıkları şehirde, öğrenci yurtlarında ya da birkaç arkadaş bir araya gelerek kiraladıkları evde barınma ihtiyaçlarını gideriyor. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi öğrencileri de aynı şekilde barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Karaman Gündem Gazetesi olarak Karaman’daki öğrencilerin eve çıkma maliyetini emlak sektörüne ve spotçulara sorduk. Edindiğimiz bilgilere göre öğrencilerin eve çıkma maliyeti, asgari bin TL’yi buluyor.

EV SAHİPLERİ FİYAT ŞİŞİRİYOR

Öğrenciye verilen kiralık ev fiyatları hakkında bilgi veren Emin Emlak Sahibi Emin Kaya, “Ev sahipleri öğrencilerin evi hor kullandığı düşünüyor. Bundan dolayı da ev sahipleri öğrneciye ev vermek istemiyor. Biz de Karaman’daki üniversite öğrencilerine kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bulduğumuz evlerin kiraları ise, 450 TL’den başlıyor” dedi. Öğrenciye verilen kiralık ev ile aileye verilen kiralık ev arasında 150-200 TL fark olduğunu söyleyen Kaya, ev sahiplerinin öğrencilere aileye göre daha yüksek fiyattan ev bulduklarını dile getirdi.

EŞYALAR SPOTÇUDAN

Ev kiralama işleminden sonra, evin içerisinde bulunması gereken eşyalar ve eşyaların fiyatları hakkında bilgi veren Akın Spot Sahibi Ali Gül ise, “Öğrenciler eve çıkarken bazı temel eşyalara ihtiyaç duyarlar. Bu eşyalar ve fiyatları ise şöyle; Yataklı baza 75 TL, bez dolap 20 TL, buzdolabı 150 TL, televizyon 70 TL, halı 25 TL, fırın üstü ocak 75 TL, çamaşır makinesi 100 TL” Öğrencilere ev eşyası konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Gül, eşya alan öğrencilere ücretsiz nakliye yaptıklarını ifade etti.