Geleneksel hale gelen cumartesi buluşmalarının bu haftaki konuğu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal olacak. Aynı gün saat 19.00’da ise, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem “Bizimki Türkçe Sevdası” konulu bir konferans sunacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yaparak Karamanlıları söyleşi ve konferansa davet eden  Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şube Başkanı Hasan Erkan, “Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şubesi olarak her hafta sonu cumartesi günleri söyleşiler yapmaktayız. Geleneksel hale getirdiğimiz Cumartesi Buluşmalarında üniversitemizin çok değerli hocaları, ülkemizin saygın yazarları, ilimizi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile halkımızı, gençlerimizi ve üniversite öğrencilerimizi bir araya getirmekteyiz. Bu çalışmalarımızla derneğimiz adeta bir okul haline geldi.Bu hafta sonu iki tane konuğumuz olacak. Cumartesi Buluşmaları konuğumuz üniversitemizin değerli hocalarından Doç.Dr. Ahmet Zeki ÜNAL olacak. Hocamız ‘Marks Haklı mıydı’ konulu bir söyleşi yapacak” dedi.

Cumartesi günün akşamında saat 19.00’da Yunus Emre konferans salonunda gerçekleştirilecek olan konferans hakkında bilgi veren Erkan, “Gerçekleştireceğimiz konferansın konuğu Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı sayın Ekrem Erdem Bey olacak. Türkiye’yi karış karış gezerek “Bizimki Türkçe Sevdası” diyen değerli başkanımız Karamanımızda da Türkçe sevdasını anlatacak. Türkçe sevdalısı Karaman’da genel başkanımızın “Bizimki Türkçe Sevdası” hitabeti bizleri mutlu edecektir” şeklinde konuştu.

Tüm Karaman halkını bu iki etkinliğe davet eden Erkan “Türkçemize olan sevdalarını göstermelerini bekliyorum” diye belirtti.

HABER MERKEZİ