KGM Gençlik Kulübü Derneği bünyesindeki Karaman Çevre Gönüllüleri Grubunun Türkiye Ulusal  Ajansı tarafından finanse edilen “ Water is Life - Su Hayattır’ isimli Erasmus Plus Gençlik Değişimi  projesi, İspanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan ülkelerinden gelen 36 yabancı uyruklu genç ve Karaman gençlerinin katılımıyla 22 Ekim-1 Kasım 2015 tarihleri arasında Karaman’da gerçekleşti. Projede ‘Tasarruflu Su Kullanımı’, ‘Suyun İsraf Edilmemesi’ ve ‘Su Geri Dönüşümünün Sağlanması’ konulu oturumların yanı sıra çeşitli farkındalık yaratan etkinlikler, fidan dikimi etkinliği, kültürel tanıtımlar ve Karaman halkına açık ‘Kültür Fuarı’ düzenlendi. İspanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere, su tasarrufunu sağlamak amaçlı yapılan çalışmaların ülkeler arası aktarımı sağlandı. Böylelikle ‘Yeni Uygulamalar’ ortaya çıkıyor ve başta kendi ilimiz Karaman olmak üzere Türkiye ve Dünya çapında yaygınlaştırılması ve  Karaman’ın uluslararası platformda tanıtılması sağlandı. 

ŞEHİR  GEZİSİ YAPILDI
İspanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan ülkelerinden gelen 36 yabancı uyruklu genç ve Karaman gençlerinin katılımıyla gerçekleşen projede Karaman’ın tarihi ve turistik yerlerine de geziler yapıldı.Taşkale, Manazan Mağaraları, İncesu Mağarası, Yeşildere Barajı, Şehir  müzesi, Aktekke Meydanı, Tartan Evi, Hürrem Dayı evi gibi şehrimizin tarihi ve kültürel miraslarımız katılımcı olan ülkeler tarafından büyük ilgi topladı. 

POJENİN SON GÜNÜNDE HALKA AÇIK KÜLTÜR FUARI DÜZENLENDİ
Projenin son gününde katılımcı ülkeler  yeni uygulamaları ve kültürlerini halka açık etkinlikte tanıttı. Yeni uygulamalar ve Kültür Fuarı’nın yanı sıra Erasmus Plus kapsamında gerçekleşebilecek fırsatlar da anlatıldı.Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İl  Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay, davetlileri ve çok sayıda genç katıldı.