1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Hafta nedeniyle bugün cuma namazında Karaman'da gerek cemaat kapasitesiyle, gerek fiziki güzelliği ile vatandaşların ve engellilerin sürekli tercih ettiği İmam-ı Azam Camiindeydik. 

Bir çok ilklerin yaşandığı Karaman'da, İmam-ı Azam Camide engelli vatandaşlara ayrımcılık tanınmakta. Engelliler bu camiyi tercih ediyor, çünkü hem hutbelerin tercümesin de hem de fiziki şartlar engelliler için hazır edilmiş.

İşitme ve Fiziklsel Engellilere ayrımcılık,

Namaz sonrası konuşan Karaman Valisi Murat Koca ;''Yaklaşık bir yıldır karamanda İmam- Azam Camimizde işitme engellilerine yönelik olarak, bu konuda eğitim almış hocamız hutbeleri onların anlayacağı dilde, işaret dilinde kendilerine aktarmaktadır. Bu suretle engelli insanlarımızın da dini vecibelerini yerine getirmesinde katkı sağlamaktadır. Engellilerimizde bu vesileyle en azından hocalarımızın hutbede ne söylediğini, dini hükümleri almakta ve bilgi sahibi olmaktadırlar. Biz valilik olarak müftülüğümüzle de görüştük. Bu hususta eğitim alan arkadaşlarımızın sayısını artırarak diğer camilerimizde de benzeri uygulamaları olması hususunda çalışmalara başladık. Bu eğitimi alan arkadaşlarımızın sayısı artarsa daha fazla insanımız, daha fazla engellimiz bu hizmetten yararlanmış olacak" dedi.

İmam-ı Azam Camii İmam Hatibi Mehmet Şimşek;''Yaklaşık bir yıldan beri İmam-ı Azam camimizde engellilere yönelik belli faaliyetlerimiz olmuştur. Geçen yıl 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın  teması "Camiler ve engellilerdi". İşitme engellilerimiz içinde bu konuda eğitim alan hocamız tarafından hutbemiz işitme engellilere tercüme edilerek kardeşlerimize sunulmaktadır. Ayrıca Camimiz müştemilatında,fiziksel engelli kardeşlerimiz için yürüyüş parkuru, engelli arabası,engelli vc. bulunmaktadır."dedi.
 
Halil Özdoğan  Camii İmam Hatibi İşitme Engelliler tercümanı Mehmet Akif Balcı;'' Bir yılı aşkın süredir işitme engellilerimize hutbe tercüme ediyoruz. Müftülüğümüzün başlatmış olduğu bir çalışmaydı bu. Bizde bunun üzerine İmam Azam Camimize işitme engelli kardeşlerimiz için bu çalışmayı başlattık.Onlar için hutbemizi tercüme ediyoruz ve ciddi manada da bu konuda ilgi alaka olduğunu da görüyoruz. Gün geçtikçe de camimize bu konu da işitme engelli kardeşlerimizin sayısının artarak gelmeye devam ettiğini de şahit oluyoruz,''dedi.