Yöre insanının unlu mamullerdeki geleneksel tecrübesi sayesinde önceleri imalathane bazında üretimin başlatıldığı il, bugün dünyanın çok sayıda ülkesine ihracat gerçekleştiren büyük bir sanayiye ev sahipliği yapmaktadır.
1989-90 yılları arasında Karaman’da bisküvi ve gofret üreten, toplam kapasiteleri 150-200 ton civarında sadece 3-4 tane bisküvi fabrikası varken, 6-7 yıllık bir sürede fabrika sayısı 14’e yükselmiş ve fabrikaların her biri tek başına günlük 200 ton üretim yapar duruma gelmiştir.

1994-1995 yıllarında faaliyete geçen fabrikalarla Karaman’dan bisküvi ihracatı artmaya başlamıştır. Söz konusu dönemde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB)’nin dağılmasıyla kurulan ülkeler bisküvi için önemli bir pazar oluşturmuştur.

Karaman’da bisküvi, gofret ve çikolatalı ürünlerde yaklaşık 250 bin ton/ yıl üretim gerçekleştirilmektedir. Yıllık 1 milyon 500 bin ton bisküvi üretim kapasitesine sahip olan Karaman, Türkiye’deki bisküvi üretiminin yaklaşık 1/3’ini gerçekleştirmektedir. 80 ülkeye ihracat gerçekleştiren ilin 2010 yılı tahmini üretim rakamı 400 milyon dolardır. Yüksek kalitenin temini yönündeki titiz çalışmaları sonucunda ildeki çok sayıda üretim tesisi, uluslararası kalite standartlarını yakalamış ve ISO 9002 kalite belgesini alarak ürünlerinin kalitesini tescil ettirmişlerdir. Bisküvi sektöründe hammadde fiyatlarında istikrarsızlık yaşanması ürünün fiyatını da etkilemektedir. Ürünlerin raf ömürlerinin kısa olması ve hacimli oluşları nedeniyle çok büyük kapasiteli depolara ihtiyaç duyulması yüzünden önemli bir stoklama yapılmamaktadır. Üretim , talep ve satış
durumlarına göre düşürülmekte veya durdurulmaktadır.

Dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de değişen yaşam şekline bağlı olarak insanların çalışma hayatına ve seyahate giderek daha fazla zaman ayırmaları sonucu, yemek pişirmeye ayrılan zamanın azalması ve gelir seviyesinin artmasına bağlı olarak “ atıştırılan yiyecekler” arasında bisküvinin tüketimi, dolayısıyla üretiminde artışlar izlenmektedir. Bisküvi, önceleri lüks bir tüketim maddesi olarak kabul edilirken, bugün artık herkesin tüketebileceği bir gıda haline gelmiştir. Ancak, ülkemizde 3-5 kg olan kişi başına bisküvi tüketiminin, Avrupa’da 13-15 kg olduğu dikkate alındığında, iç piyasada tüketicinin taleplerine ulaşmanın ya da bisküviye bir ihtiyaç yaratmanın da önemi ortaya çıkmaktadır. 

Nitekim, hedef tüketicilerin taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak, şeker hastaları için diyet bisküvileri, çocuklar için mama bisküvileri, özel kahvaltılık bisküviler, besleyici ve zayıflatıcı özellikte kepekli, yulaflı veya çavdarlı bisküviler gibi, üretimde çok değişik çeşitlemeye gidilmektedir.