Tamamen gönüllülük esası üzerine çalışmalar yapmak için geçtiğimiz yıl Ekim ayında kurulan Bizbize Karaman Vakfı yönetimi, başta STK temsilcileri olmak üzere, köy dernekleri yöneticileri ve gönüllülerle kahvaltı sofrasında bir araya geldi.

Rotterdam El Mercan Restoran’da düzenlenen kahvaltıda Bizbize Karaman Vakfı Başkanı Fehmi Uzun, Vakfın bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve yeni projeler konusunda bilgi verdi.
 
Geçtiğimiz yıl Karaman’da engelli vatandaşlar için dağıttıkları akülü sandalyelerden sonra, yatalak hastaların kumandalı yataklara ihtiyaç duyduğunu tespit ettiklerini belirten Uzun, “Yatalak oldukları için rahat hareket edemeyen bu kişilerin kullanabilmesi için yatak ve bezlerin temini için çalışacağız. Hollanda’da, Karaman’a bağlı resmi ve gayri resmi 16 köy derneğimiz var. Bu derneklerle bazı faaliyetlerimizi birlikte yapmak istiyoruz.” dedi.
 
Yalnızlara bayram yaşatmak istiyoruz
 
Hollanda’da yalnız, ailesi yanında olmayan, bayramlaşmak için gidecek kimsesi olmayan, eğitim için Hollanda’ya gelen öğrencilere yönelik ‘Bayram Yemeği’ projesi hakkında bilgiler veren Fehmi uzun, “İnsana hizmet, Hakka hizmettir’ düsturuyla hareket etmek istiyoruz. Bu bağlamda Hollanda’da bir ilki gerçekleştirerek, Hollanda Diyanet Vakfı Rotterdam Mevlana Camii yönetimiyle ortaklaşa olarak, bayram yemeği organizesi yapacağız. Bayramın ilk günü gerçekleşecek olan program türküler ve ilahilerle süslenecek. Programda çocuklara yönelik etkinlikler de olacak.” şeklinde konuştu.
 
Programa katılan gönüllüler ise bayram günü gerçekleşecek olan programda ellerinden gelen her türlü yardımı yapmak istediklerini belirterek, BizBize Karaman Vakfı’nın bundan sonraki çalışmalarında da aktif yer almak istediklerini söylediler. Yaklaşık 3 saat süren program Türk çayı eşliğinde yapılan sohbetle son buldu.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam