Hollanda merkezli olarak sosyal-kültürel-sanatsal-eğitim ve sportif faaliyetler yapmak amacıyla oluşturulan ‘BizBize Karaman Platformu”,  yönetim kurulu üyeleriyle birlikte T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İsmail Hilmi Bilgi’yi makamında ziyaret etti.
Bayram Altuntaş, Ercan Uyrum, Fehmi Uzun, Erkan Özçelik ve Mehmet Ali Topcu’dan oluşan BizBize Karaman heyeti, Rotterdam Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İsmail Hilmi Bilgi’yi makamında ziyaret ederek; “BizBize Karaman’ın çalışmaları ve bundan sonraki yapmayı planladıkları faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette BizBize yöneticileri, özellikle –engelliler-kimsesizler ve yaşlılar- konusunda önümüzdeki dönemde bazı organizasyonlar yapmak istediklerini dile getirdiler.
Geçtiğimiz Ekim ayında düzenlenen ‘yardım programı’ vasıtasıyla Karaman ve bölgesinde yaşayan 70 engelli vatandaşımız için ‘akülü-aküsüz’ araç yardımında bulunduklarını belirten BizBize yöneticileri, benzer bir programı yapmayı planladıklarını ifade ettiler.
Çocukların eğitimi çok önemli
Gerçekleşen ziyaretten ötürü son derece mutlu olduğunu söyleyen Rotterdam Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İsmail Hilmi Bilgi, çocukların eğitimiyle alakalı çalışmalar yapılması ve ebeveynlerin bu konuya gereken önemi vermesi tavsiyesinde bulundu. Bilgi, Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızın meseleleri konusunda BizBize Karaman gibi kurumların duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Gençlik, Koruyucu Aile vs. konularının da önemine değinen Ataşe Bilgi, BizBize Karaman’ın ‘Türkçe’ konusunda gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar için de ayrıca teşekkür etti.
Rotterdam Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İsmail Hilmi Bilgi son olarak, ataşelik olarak her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi ve yöneticilere nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti.