AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Karaman'a geliyor. Erdem, "Bizimki Türkçe Sevdası" konulu konferans verecek.

27 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan konferansa tüm Karaman halkı davet edildi.

Ekrem Erdem Kimdir?

1948’de Sivas’ta doğdu. 1966 yılında Sivas Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Kürsüsü’nde tamamladı.1966–1973 arasında öğretmenlik, 1973–1978 yılları arasında da Başbakanlık Arşiv Genel Müdürlüğü’nde arşivist olarak görev yaptı. Siyasete 1984’te Refah Partisi Şişli Belediye Başkan adayı olarak girdi. Aynı partide Şişli İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Teşkilatı’nda Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1995 yılında Refah Partisi’nden İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyeliğinin yanı sıra çeşitli araştırma komisyonlarında da üyelik ve başkanlık yaptı. 22. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak yeniden seçildi. AK Parti’de MKYK Üyeliği ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerini ifa etti. Halen Adalet ve Kalkınma Partisi AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı olan Erdem, evli ve beş çocuk babasıdır.

HABER MERKEZİ