Dsi Kuyularına Sayaç Takılması ve Su Kotası Uygulaması Erteleniyor.

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Bilindiği üzere, Konya Ovası Bölgesinde, özelde ve ilimizde yeraltı suyu varlığı gittikçe azalmakta ve bu durum bölgemizin tarımsal üretiminin kapasitesini ve doğa dengesini tehdit etmektedir.

DSİ 2011 yılında çıkmış olan Kanuna istinaden bölgemizde bulunan kuyulara 28 Şubat 2013 tarihinde sayaç takılması ve buna istinaden su kotası uygulamasına geçiş hazırlığı içerisinde idi. Çalışmaların henüz alt yapının yetersiz oluşu, sosyal, ekonomik ve tarımsal üretim boyutunun dikkate alınmadığı bu uygulama, kooperatiflerinin ve sulama birliklerinin tepkilerine sebep olmuştur.

Bu meselenin alt yapısı hazır ve bölgede yetişen bitki ve meyve çeşidine uygun olarak planlanması için Bakanlarımız ve DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız toplantılar ve girişimler neticesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca yeni bir kanun hazırlanıp çıkana kadar Bakanlar Kurulu kararı ile bu uygulamanın ertelenmesi konusunda karara varılmıştır. Bu karar doğrultusunda önümüzdeki günlerde bir kanun değişikliğine gidilerek bölgenin ihtiyaçları dikkate alınarak ertelenmesi düşünülmektedir.

Bu kararın bölgemizde devam eden toplulaştırmalar, kapalı sulama sistemleri geçişi ve bölgemize hayat verecek Konya Ovası Projesi ve Mavi Tünel gibi sulama yatırımları dikkate alındığında hayırlı sonuçlar getireceğini düşünmekteyim.

Konuyu Karaman Halkının ve çiftçi kardeşlerimizin bilgilerine iletiyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.