Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün 2014 yılı Gençlik Projeleri Destekleme Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından desteklenen “Zinde Gençlik Güçlü Türkiye” Projesi Karaman da gerçekleştirildi.

01 Eylül 2014 tarihinde başlayan Zinde Gençlik Güçlü Türkiye projesi 31 Mayıs 2015 tarihinde sona erdi.  

9 aylık proje uygulama süresince, gerçekleştirilen projede, gençlerin sağlıklı beslenme kültürünü kazanmaları, psikomotor yeteneklerini geliştirmeleri, boş zamanlarını değerlendirerek, madde ve ekran bağımlılığından kurtulmaları, olumlu alışkanlıklar edindirilip fiziken ve ruhen güçlü bireyler olmaları, milli ve manevi değerlerinin ve aidiyet duygularının daha da güçlenmesi, bakış açıları, düşünce ve algılamalarında farkındalık oluşturması, bedenen ve ruhen sağlıklı, içinde bulunduğu toplumla barışık, katılımcı, gönüllülük bilincini kazanmış, doğru düşünebilen, mutlu ve huzurlu örnek bir genç grubun oluşması amaçlandı.

Proje süresince her ay, konunun uzmanı eğitimci, doktor, sanatçı, araştırmacılar tarafından;


·         Milli Bilinç,

·         Gıda Katkı Maddeleri Helal ve Sağlıklı Beslenme,

·         Kişisel Gelişim,

·         Özgüven,

·         İletişim,

·         Algılama,

·         Gençler İçin Eş Seçimi, 

·         Kritik ve Analitik Düşünme,

·         Manevi Değerler,

·         Sosyal Çalışmalarımız,

·         Geleneksel Okçuluk konularında eğitim ve seminerler tertip edildi.

Temsil yeteneklerinin gelişmesi, madde ve ekran bağımlılıklarına karşı spor ve sanat..

Gençlerin çevreye bakış açılarında da farkındalık oluşturmak, görsel yetenekleri geliştirmek için, temel fotoğrafçılık eğitimi düzenlendi. Sağlıklı yaşam, düzenli hayat ve spor yapmanın gerekliliğini kavratmak için, binicilik, okçuluk, dart ve bilek güreşi spor dallarıyla tanıştırıldı, yapmalarına imkan sağlandı. Mental gelişim ve özgüven gelişmesi ve motivasyonun yükselmesi için farklı bir spor dalı olan kayak sporunun eğitimi verilerek Kayseri Erciyes’te katılımcıların kayak yapmalarına imkân sağlandı. Tanıtılan sporlara devam etmek isteyenlere amatör spor için öncülük edildi. Masa Tenisi ve Bilek Güreşinde takımlar oluşturularak turnuvalara katılındı. Doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenlenerek katılımcıların doğal çevreyi ve ilimizin tarihi kültürel mirasını yakından tanıma imkânı buldular.

Bursa, Çanakkale Tarihi ve Kültür gezisi düzenlenerek gençlerin milli ve manevi değerlerinin ve aidiyet duygularının daha da güçlenmesi, bakış açıları, düşünce ve algılamalarında farkındalık oluşturması amaçlandı.

            
Gençlik geleceğin güvencesi, toplumun enerjisidir..
Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, gençlik, spor ve izcilik branşlarında güçlü yarınların temellerini atmak için, geleceğimizin teminatı gençlerimize etkinliklerini devam ettirmektedir. Yaz tatilinde çocuklarını en önemli yatırım aracı olarak görenler için 2007 yılından itibaren markalaşan Yaz Okulu etkinliğini bu senede gerçekleştirecektir. Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü yaptığı çalışmalarla yarınlara, milli kültür ve aidiyet duygusunu kazanmış zinde gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü
Seki Çeşme Mah. Hoca Mahmud Cad. No: 5D KARAMAN 
03382149111 www.atakgenclik.org