Karaman'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Hz. Ebubekir Camisinin tuvaleti görünümüyle âdete viraneyi andırıyor. Modern şartların hiç birini taşımayan tuvalet yıllardır atıl bir halde duruyor. Çok eski yapıya sahip olan tuvaletler güçlükle kullanıyor. Pis tuvaletler dışarıdan gelenlerin ise tepkisini çekiyor. Tuvaletin girişi insanları korkutuyor. Tuvaletin şartlarının kötü olması ve insanlar tarafından kullanılamaması ise lavaboları içki içenlerin uğrak yeri haline getiriyor. Tuvalet ihtiyacını giderenler ise su sisteminin düzgün olmamasından dolayı tuvaleti pis bırakmak zorunda kalıyor.
Hz. Ebubekir Camisi cemaati yaklaşık 3 yıldır girişimde bulunduklarını dile getirerek ''Akşamları tuvalete giremiyoruz. Yaşlı büyüklerimiz var burada. Eve gidip gelmeleri uzun zaman alıyor. Burada tuvalete bakar mısınız kimse giremez buraya. Affedersiniz içki içenler, pisleyip gidenler ve tuvaleti kötü işlerde kullanan gençler oluyor. Tuvalet çok eski insan girmesi için de ayrı cesaret istiyor. Biz hayırseverlerden ve yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz. Geçenlerde Kayseri'den gelen misafirlerimiz bizi ayıpladı. Yerin dibine geçiyoruz. Allah rızası için yardım edin. Buraya camimize yakışır bir tuvalet yapalım'' dedi. 
Kullanımı neredeyse imkansız olan tuvaletler için cemaat ve mahalle halkı yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyor.