Karaman’da inşaat malzemeleri satan Arif Toklu, satın aldığı domatesi kesince şaşırdı. Domatesin içinde yeşil domates filizi çıkması ve daha sonra adeta çimlenmesi üzerine 62 yıl sonra hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

Karaman’da Kazımkarabekir Mahallesinde bir inşaat malzemeleri satan emekli esnaf, 62 yaşındaki Arif Toklu öğle yemeği için manavdan yarım kilogram domates aldı. Domatesin birini kestiğinde gördüğü manzara karşısında hayrete düşen Toklu önce şaşırdı, sonra iştahı kaçtı.

“Yetkilileri Uyardı”

Kesilen domatesin içinde filizlenme ve çimlenme gören Toklu, Sebze ve meyvelerde aşırı ya da yanlış hormon kullanımının ilginç bir sonucunu gördüğünü savunarak yetkililere de uyarılarda bulundu. Toklu;

"Ben 62 yıllık hayatımda çok sebze meyve tükettim. Ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Hormonun bu kadar alıp başını gittiği ülkede önce söylenenler biraz hikaye gibi geliyordu. Ama öğle yemeği için aldığım domatesi kestiğimde bir an içerisinde beyaz beyaz kıl kurdu şeklinde görüntüleri görünce ürpertim ve korktum. Sonra dikkatli baktığımda bunlar kurt değilmiş, içindeki çekirdeklerin filizlenmesi kök salması ve domatesin içindeki çekirdeklerin tekrar domates verecek şekilde fideler oluştuğunun başladığını gördüm

Bu olayı da facebook’ta da paylaştım. Ama kimseler ilgilenmedi. Demek ki toplumumuz sağlığı ile pek ilgilenmiyor. Ve ben buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum. İleriye dönük çok büyük sağlık yatırımları güzel ama, o güzel yatırımların en başında sağlığımız gelir. Sağlığımıza hükümetin önem vermesini, önce hormanların belirli denetime ve kontrole tutulmasını istiyorum. Kansere sebep olacak olan bu hormon kontrolsüzlüğü kötü düşünceler oluşturuyor bizlerde. “diyerek tepki gösterdi.

“DNA’mızı Bozuyor”

Domates bu şekilde çıkınca aldığım yere gittim. Satıcıya “Yahu nereden aldın bunu, aldığın yeri de uyar onlarda uyarsın, yani birilerinin dikkatini çekelim.”dedim. İnşallah insanlarımız uyanır, dikkatli olur. Bugün hocalarımız anlatıyorlar ben takip ediyorum. Bu hormonlu ürünlerin DNA’mızı bozduğunu, hücrelerimizi bozduğunu, özellikle kendi hücrelerimizin kanser şekline dönüşme riskini söylüyorlar. İşte benim hücremi bozan da bu tür gördüğümüz ve yaşadığımız olaylar. Lütfen yetkililerimiz buna bir önlem alsın. Bundan böyle de aileme ve dostlarıma domatesi bir süreliğine yememeyi tavsiye edeceğim.”dedi.