Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı açıklamasında;''
''Bu terör saldırısında hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Bu saldırı Türk Milletinin birlik, bütünlük ve kardeşliğine, ülkemizin milletiyle ve devletiyle bölünmez bütünlüğüne yapılmıştır.
Milyonlarca insanın girip çıktığı, sınırlarımızın yol geçen hanına döndüğü, ajan ve provakatörlerin cirit attığı bir ülkeye döndük. Asker ve polisimizi hedef alan alçak tuzaklar şimdi ne yazık ki başkentimiz Anakara’nın göbeğinde yaşanmıştır.
Milletimizin can,mal ve emmiyetini sağlamak için canını ortaya koyan fedakar polis ve askerimize de yardımcı olmalıyız. 
Ateş çemberiyle kuşatılmaya çalışıldığımız ortadayken; böyle saldırıların öngörülüp tedbir alınmayışı düşündürücüdür. Bu saldırı emperyalist Batı ve uzantılarının, işbirlikçi tetikçilerinin eseridir.
Irak’ı, Suriye’yi, Mısır’ı ... kan gölüne çeviren plan şimdi Türkiye’de de devreye sokulmuştur. Türk Milleti birlik ve kardeşlik ruhundan hiçbir şekil ve şartta ayrılmayacak ve bu kirli oyunları bozacaktır.
Devletimizi ve milletimizi zora sokacak her türlü fitne ve kışkırtmalara karşı hepimizin uyanık olması, basiretli, akıllı, sağ duyulu duruşunu bozmaması gerekir.
Bu devlet hepimizin. Bu vatanda hepimize yetecek iş de var aş da var. Her bir vatandaşımızın canı, malı kutsal emanettir. Onu hep beraber el ele, gönül gönüle verip koruyacağız.
BOP oyunlarının cennet vatanımızda sahneye konulmasına da asla izin ve fırsat vermeyeceğiz.
Alçak katliamı yapanları lanetliyor, Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza tekrar acil şifalar diliyoruz,''dedi.