Kısa adı KAİMDER olan Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi DOÇ. DR. Caner ARABACI'nın konuşmacı olarak katılacağı "YAKIN TARİHİMİZ VE DERSİM OLAYLARI" Konferansı 18 Şubat Cumartesi Günü saat 19:45'de Yunus Emre Konferans Salonunda yapılacak.

Tüm herkes konferansa davetlidir.


DOÇ. DR. Caner ARABACI Kimdir?

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Kasabası’nda 01.02.1954 tarihinde doğdu. Çiftçi bir baba ile annenin hayatta kalan beş evladından biridir. İlkokulu, aynı kasabada 1960-1965 yılları arasında okudu. Bundan sonra, 1966-1972 yılları arasında İvriz ve Akşehir İlköğretmen Okulları’nda okudu. Ardından 1973-1976’da üç yıllık Selçuk Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi.
        Mezuniyetten sonra İstanbul’da fiilen gazetecilik yaptı. 21 aylık "Bâbıâli" tecrübesi ardından 1977 sonunda öğretmenliğe geçerek Konya Endüstri Meslek Lisesi’nde göreve başladı.
      1979-1980 arası İzmir’de başlayıp biten askerî görev hariç tutulursa; eğitimcilik, tüm hayatını kaplamaktadır. Tezkere sonrasında Seydişehir Karaviran Ortaokulu, Beyşehir Yeşildağ Lisesi, Doğanbey Lisesi, Konya Merkez Mevlânâ Ortaokulu’nda çalıştı. Bu arada Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne devam ederek lisans tamamladı (1986-1987). Ardından 1990 yılında yüksek lisansı bitirdi. Akşam Ortaokulu Tarih Öğretmeni ve Okul Müdürlüğüne atandı. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün öğrencisi olarak doktoraya devam etti. Çoğunluğu Cumartesi-Pazar günleri yapılan doktora dersleri, öğrencilik hayatının en verimli zamanını yaşattı. Prof. Dr. Nejat Göyünç, Prof. Dr. Süleyman Arslan başta olmak üzere bir çok değerli hocadan ders aldı. Tez aşamasında üniversiteye geçerek, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu’nda okutmanlık yaptı. Bu arada doktorasını bitirdi (1997). Aynı yıl Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeliği’ne atandı. İletişim Fakültesi’nde, dersler yanında Üniversite Televizyonu’nda "Geçmişten Günümüze", "Cumhuriyet’e Doğru" adı altında yüz civarında programı hazırladı. Ayrıca bir çok panel veya kongrede tebliğler verdi. Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulunda müdür olarak 3 yıl görev yaptı.
         Birçok gazete ve dergide yazıları yayımlandı. Anamas, Kervan, Konya, Lider Türkiye, Lonca, Meram, Selçuk İletişim, Yeni İpek Yolu, Yeşildağ, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi, Yarınlar İçin Düşünce Dergisi, Stratejik Düşünce gibi dergilerle; Bizim Anadolu, Konya Postası, Yeni Konya, Merhaba, Memleket gibi yerel ve ulusal gazetelerde, birçok internet portalında inceleme, araştırma, deneme türü değişik yazıları yayınlandı. 
      Evli ve sekiz çocuk babası olan Arabacı, halen Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsünde uzman olarak görev almış bulunmaktadır.