Ev hanımı olan, girişimci Emine Gökaltun tarafından yapılan geleneksel ev tarhanasının damak tadı herkes tarafından çok beğeniliyor.

Gökaltun yaklaşık 14 yıldır kendine has katkılarıyla özel olarak üretim yaptığı tarhanasını markalaştırdı. Sitemizi ziyaret eden Gökaltun, özelikle Karaman Özel Eğitime Muhtaç Derneğindeki arkadaşlarının, ailesinin ve müşterilerinin büyük teşviki ve desteğiyle üretimini artırarak geniş kitlelere ulaştırmaya başladıklarını ifade etti.

Siparişlere yetişemediklerini söyleyen girişimci bayan;’’Bizim amacımız özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı bir birey olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Yıllardır kendi çocuklarıma, aileme çevreme özel olarak ürettiğimiz ve artık markalaştırdığımız Meva Tarhanası sağlık için tamamen birebir. Günümüzde çocuklar, gençler nerede zararlı gıdalar varsa onlara yönelmekteler. Ben bir anne olarak onların sağlıksız beslenmelerine dayanamıyorum. Onun için bu çorbamızı okullarda kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz. Çorbamız tamamen doğaldır, koruyucu madde içermez ve vitamin deposudur. İçinde kullandığımız besinleri de özel ve en iyisini bulup seçerek koyuyor, müşterilerimize sunuyoruz. Alışılmış tarhanın yanında da ayrıca lezzeti de içenlere bağımlılık yapıyor. Biz bu hizmetimizi nasıl geniş kitlelere ulaştırmanın düşüncesindeyken karşımıza Kosgeb çıktı. İnşallah Kosgeb desteğiyle de firmamızı daha da büyütmeyi düşünüyoruz,''dedi.

Ayrıca Karaman Özel Eğitime Muhtaç Derneğiyle tanışmasına vesile olan Ayşe Aslan'a da teşekkürlerini ileten Gökaltun  hedef olarak kazandığı parayla da öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak için gayret edeceğini de ifade etti. 

Eşiyle büromuzu ziyaret edip, termosta getirdikleri sıcak tarahana çorbasını ofis çalışanlarımıza ikram da bulunan Gökaltun ailesi, çorbanın tadı, doyuruculuğuyla tam not aldı. Çalışanlarımız birer bardaklada yetinmeyerek ürünlerinden de satın aldılar.

Meva Tarhanalarının tadına sizler de bakmak isytiyorsanız;

Tel; 0338 212 25 55
Gsm; 0542 659 41 67
Adres;Ziya Gökalp Mah. Şehit Abdullah Erdoğan Cad. No:51/A Karaman

Tarhananın faydaları saymakla bitmiyor

* Bol miktarda A,B ve özellikle C vitamini, bol fosfor,iyot,silis,kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler vardır. 

* Tarhananın vücuttaki fazla tuzuda attığını belirten uzmanlar,pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını artırdığını kanda şeker seviyesini ortaladığını kaydediyorlar. 

* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 

* Nefes borusundaki pislikleri temizler. 

* Damar tıkanıklığı ve daralmasını önler. 

* Doğal tokluk hissi verdiğinden dolayı zayıflama ilacıdır. 

* Bir çok yiyecekte olmayan P ve K vitaminlerini içerir,P vitamini kanamaları önler ve yumuşatır,K vitaminide kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırır. 

* Kansere karşı önemli bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin bitki olan soğan tarhananın içindedir. 

* Bağırsak temizlemede birebirdir. 

* Astım ve Bronşit hastaları için ön tedavidir. 

* Çok etkili kolesterol düşürücü,mide asiti düzenleyicidir. 

* Soğuk algınlığına karşı etkili vitaminler içerir. 

* Cilt sıklığını korur. 

* Acidophilus özellikle kadınlarda cinsel organlardaki iyi ve kötü bakterilerin dengelenmesini sağlar. 

* Yağ yakma özelliği olduğundan dolayı karın bölgesindeki zararlı yağları vucuttan atmaya yardımcı olur. 

* Betaceroten antioksidan görevi görür.(Kansere yol açan ve gözlere zarar verebilecek olan kimyasalları engeller.) 

* Yüksek kan basıncı düşürmeye yardımcı olur.