Karaman Fırıncılar, Lokantacılar, Pastacılar ve Gıda Maddesi Üreten İşyerleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yenilmez daha önce de ifade ittikleri gibi 2013 yılı içerisinde ekmeğe kesinlikle zam yapılmayacağını belirterek, hedeflerinin tüketiciye daha kaliteli ekmek sunmak olduğunu belirtti.

Yenilmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Herkesin malumu olduğu gibi son zamanlarda un fiyatlarında artışlar oldu. Ülkemizde ve İç Anadolu’da komşu illerimizde ekmek fiyatlarında bazı artışlar görüldü. Bunun yanında ekmek satışlarında rekabet olan iller de var. İlimizde de ekmek uzun süredir 50 kuruştan satılmaktadır. Bu konuda Karaman Belediyesi ile uyum içerisinde olunacaktır. Kesinlikle Belediye Başkanımızın bilgisi dışında ekmeğe zam yapılmayacaktır. Şu anda bazı ekmek imalatçıları arasında rekabet yapılıyor. 3 adet ekmek 1.- Liradan satılıyor. Bu durum tamamen fırıncıların kendi kararıdır. Ekmek fiyatlarındaki rekabet ve aşırı fiyat düşüklüğünün ekmek kalitesini düşüreceğinden ve fırıncı esnafının zarar edeceğinden endişe etmekteyiz. Bizim amacımız ekmeğin kalitesini artırmak, tüketicilere daha kaliteli ekmek sunmaktır.” dedi.  


Ekmek israfı konusuna da değinen Ahmet Yenilmez, “ Ekmek israfının önlenmesi konusunda Hükümetin ve Valiliğimizin başlatmış olduğu kampanyayı canı gönülden destekliyoruz. Tüketicilerimize ihtiyaçları kadar ekmek almalarını, bayat ekmekleri de değerlendirmelerini (tirit, ekmek aşı ve kurutarak galeta unu yapmak gibi) tavsiye ediyoruz. Tüketicilerimizin ekmeği ihtiyaçları kadar ve günlük olarak almalarını öneririz, böylece hem ekmek bayatlamaz hem de ekmek israfı önlenmiş olur.”dedi.