Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile yayınladığı mesajında şöyle dedi; “10 Ocak 1961de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu gün, “çalışan gazeteciler günü ya da bayramı” olarak kutlanmaktadır. 

Basın, demokrasinin gelişip güçlenmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Özgür ve çok sesli bir medyanın, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir.
Kamu görevi yapan gazeteciler, çevrelerini çok iyi gözlemleyen, yanlışlıkları ortaya çıkaran, siyasi, kültürel, toplumsal olaylara yapıcı ve eleştirel bakış açısıyla bakan demokratik toplumların bir anlamda bekçileridir.
Kamuoyunu bilgilendirmek adına, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. 
Bir haberi halka ulaştırmak için verilen emek ve çaba ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadığı bu meslekte kazanılan tek şey makam ve maddiyat değil, haberle ortaya çıkan olumlu sonuçtan alınan manevi hazdır.
 
Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek Karaman’ın kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan tüm basın mensubu meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini diliyorum.”Dedi.