Karaman’da Engelli Bayan Okçu Hacer Allı, hayatta ki bütün engelleri aşarak Türkiye üçüncüsü oldu. 5 yıl önce trafik kazası geçiren Engelli Bayan Okçu Hacer Allı, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı. Hayata küsmeyen ve hayata daha sıkı bağlanan Allı, Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulunda okuyan kızı Mukaddes Gümüş’ün öncülüğünde okçuluk sporuna başladı. Evde sıkılan ve yapacak bir şeyi olmadığı için bunalıma giren bayan sporcu, okçuluk sporunda kendini geliştirerek büyük başarılar elde etti. Okçuluk Federasyonu Başkanlığı’nın 2015 faaliyet programında yer alan Masterlar Salon Okçuluk Şampiyonası 20-22 Mart 2015 tarihleri arasında Antalya ilinde yapılan yarışmalarda 45 ve 54 yaş bayanlar kategorisinde yarışan Hacer Allı, Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. 
Kızının tavsiyesi üzerine 1 yıl önce okçuluk sporuna başladığını anlatan Hacer Allı, “Evde çok yalnız kaldığım için bunalıma giriyordum. Bu şekilde ben nasıl yaşarım diyordum. Sonra kızım beni bu spora yönlendirdi ve şimdi çok rahatım. Burada geliyorum stresimi atıyorum ve rahatlıyorum. Yani herkese öneririm. Özellikle engelli kişilerin evde kendi kendilerine kapanmasını istemem. Çok güzel birşey. Bizimde hayatta yaşama hakkımız var. Yani düşünürlerse çok iyi olur kendileri açısından. 
Güzel bir şeydi. İlk defa böyle bir yarışmaya katıldım. Her daldan insanlar vardı ve her seviye de insanlar vardı. Yani kendim şaşırıyorum açıkçası. Bu dereceye kadar geldiğim için. Bir yıl içerisinde bir üçüncülük elde ettim. İnşallah ilerleyen dönemlerde daha yüksek hedefler elde ederiz. İki kızlarım var. En büyük kızım baha her konuda destek oldu diye konuştu. 

“Bunu hiç kimse başaramamıştır, annemle gururlanıyorum”

Annesinin felç kalmasının ardından çok yalnız kaldığını söyleyen kızı Mukaddes Gümüş, ”Benim annem çok yalnızdı. İçine kapanıktı. Hani bir engelli birey yapabileceği en iyi spor okçuluktu. Çünkü diğer spor branşlarıyla uğraşması çok zordu. O yüzden araştırdım ve öğrendim ki okçuluk sporuna yönlendirdim. 
Çok gurur duyuyorum. Çünkü 45 yaşında ki bir kadının daha 1 yıllık çalışması sonucunda bir üçüncülük elde etti. Bunu hiç kimse başaramamıştır. Bunu benim annem yaptı ve onunla gurur duyuyorum dedi.

“Sporcumuz bize rehabilitasyon amaçlı geldi, Türkiye üçüncüsü oldu”

Sporcuları Hacer Allı’nın kısa sürede başarı elde etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Hacer Allı sporcumuz bize rehabilitasyon amaçlı başvurdu. 1 yıl içerisinde güzel derecelerimiz oldu. Buradan Mastırlar grubu Türkiye Şampiyonasına gitti ve Türkiye üçüncülüğü elde etti. Ama inşallah biz daha iyi dereceler bekliyoruz. Biz Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Tabi ki tüm ihtiyaçlarının tamamını her ne kadar karşılayamasak da elimizden geldiği kadar her konuda yanında olmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra müdürlük olarak, bakanlık olarak bundan sonra ki çalışmalarında olsun malzeme konusunda olsun her türlü desteği vereceğiz. Burada ben yine engelli vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Mutlaka bize başvuru yaptıklarında biz okçuluk şu anda gerçekten de hem mehteranlar grubu olsun hem diğer gruplarımızda olsun güzel bir spor ve rehabilite edici bir spor. Buraya gelerek bunlara her konuda destek olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Biz Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak dediğim gibi diğer branşalar da olduğu gibi okçulukta da Karaman’da elimizden geldiği kadar başarı elde etmeye ve o insanları buralara çekerek evde ki boş vakitlerini sıkıntılarını gelip burada atmalarını sağlamaya çalışacağız diye konuştu. 
Hacer Allı’nın hocası Recep Batman ise Hacer Allı’nın 45 yaşında aldığı başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Bundan sonraki yarışmalarda da Hacer Allı’dan başarılar beklediklerini söyledi.
Hacer Allı Türkiye ve Dünya da derece yapmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 
Necati ERMİŞ