30 Ağustos 2015 Pazar günü saat 09.00'da Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıt'ına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından Valilik Makamında devam etti.

Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb Mustafa Akış ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan' ın birlikte Valilik Makamında tebrikleri kabulünün ardından program, İsmet Paşa Caddesindeki etkinliklerle devam etti.

Programa; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb Mustafa Akış, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Türk, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları Erkan Karahan, Kenan Eskin, Dr. Sezer Işıktaş, protokol üyeleri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.

Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb Mustafa Akış ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, törene katılan halkın ve tören mangasının bayramını kutlamasıyla İsmet Paşa Caddesindeki program başladı.

İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda selamlama ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmanın ardından kutlama programı geçiş töreni ile sona erdi.