Karaman Belediye Başkan Ertuğrul Çalışkan, kendisine “Hayırlı Olsun” demek için gelen ziyaretçileri makamında ağırladı. 
Kurum Müdürlerinden, Sivil Toplum Örgütleri’ne, vatandaşlardan esnaf ve sanayicilere kadar, toplumun hemen her kesiminden ziyaretleri kabul eden Başkan Çalışkan ziyaretler esnasında önümüzdeki döneme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Çalışkan “El Ele Vererek Karamanımızı Hak Ettiği Yere Getireceğiz”
Karaman’ın büyümesi ve gelişmesi adına büyük çalışmalar yapılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti. “ Yol yapmak, kaldırım yapmak belediyelerin asli görevleridir. Belediyecilik sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret değildir. Karaman köklü tarihi ve kültürü ile Türkiye’nin güzide şehirlerinden birisidir. Kültürel ve sosyal faaliyetlerle bu şehrin tanıtılması için var gücümüzle çalışacağız Marka şehir olma yolunda ben değil biz merkezli bir anlayışı belirleyerek, toplumumuzu oluşturan bütün unsurlarla, kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, sanayicilerimizle esnaflarımızla vatandaşlarımızla, el ele omuz omuza vererek Karamanımızı hak ettiği noktaya getireceğiz.” Dedi.
“Karaman Göç Alan ve Sürekli Büyüyen Bir Şehir Olacak”
Yaşanabilir bir şehrin temellerinin atıldığını ifade eden Çalışkan şunları söyledi “ Karaman dışarıya göç veren değil dışarıdan göç alan bu ölçüde sürekli büyüyen ve gelişen bir şehir olacaktır. Belediye olarak bu noktada üzerimize düşen bu büyüme ve gelişmeyi kontrol altında tutmak, düzenli ve istikrarlı bir şekilde yaşanabilir bir şehir inşa etmektir. Karaman’ın gelişmesinin önünde hiçbir engel yoktur ve Karaman her yönüyle potansiyeli yüksek bir şehirdir” dedi.