Çanakkale zaferi ve şehitlerimizi anma münasebeti ile AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları 17.03.2013 Pazar günü saat:18:30’da Yunus Emre Konferans salonunda bir program icra edecek. 
 
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı konuyla ilgili açıklamasında; ''Gayemiz, bundan 98 yıl evvel var oluş, yeniden doğuş kavgası veren ve yedi düvele Çanakkale'yi dar eden ecdadımızı anmak, anlamak ve bıkmadan usanmadan anlatmaktır. Çanakkale ruhunun yeni nesle mayalanması adına elimizden gelen her faaliyeti yapmak zorundayız. Çanakkale mahşerinden alnının akıyla çıkan yüce bir milletin torunları olarak ne kadar gururlansak azdır. Mehmet Akif üstadın 'Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi' diyerek destanlaştırdığı Çanakkale kahramanlarını tek tek tanımamız lazım. Her biri şahsiyet abidesi ecdadımızı, gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmamız lazım.
 
Bu vesile ile Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümü nedeniyle 17 Mart 2013 Pazar akşamı Yunus Emre Konferans Salonu'nda yapılacak olan 'Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma' programına tüm Karaman'lı hemşerilerimizi davet ediyorum,''dedi.