Kadın Kolları İl Başkanı Meral ÜNAL yapmış olduğu konuşmada; "Barış yolunda sabrımız artık sınırına geldi. Acılarımıza tuz basılır oldu. Çünkü vicdandan ve merhametten yoksun kişiler ile çevrelenmişiz.

Tam bağımsız bir Türkiye’nin, gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin, laikliğin, demokratlığın simgesi olan Uğur Mumcu’nun hunharca katledilişinin 20. Yılı bugün. Bu cinayetlerin aydınlatılması için hiçbir şey yapmadığı gibi zaman aşımına da göz yumanların yönettiği bu ülkede; belki de bugün Mumcular, İpekçiler yaşasaydı hepsi “içeride” olacaklardı.

Türkiye Cumhuriyeti bir Osmanlı bakiyesi değildir. Tarihsel köklerinin yarattığı değerlere saygısını esirgemeyen bu Cumhuriyet, onurla taşıdığı Osmanlı geleneğinden övünç ve kıvanç duyan bir bilinç olarak, “yetersiz bakiyeleri” eliyle yıkılamayacak kadar güçlüdür. Çalınmış yitik yüzyılları devrimle kısaltan Cumhuriyet, sonsuza kadar bu ülkenin rejimi olmaya devam edecektir. Çatlağı sıvanmış saray duvarlarının huzurunda sükun arayıp hayal kuranlar, mebus mertebesinde olsalar da bunu bilmelidirler. Türk Halkı, cumhuriyetin içindeki cumhurdur.

Türkiye’de demokrasi ve insan haklarının güçlenmesi adına hiçbir adım atılmamıştır.Temennimiz, aydınlarımızın barış ve özgürlük yolunda bu tür acı olayların yaşanmamasıdır.
Programımıza verdikleri destekten dolayı İl ve İlçe yönetimine, Gençlik Kollarımıza teşekkür ederiz."dedi.