10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, “Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, milli mücadelenin lideri, başkomutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önder Atatürk'ü ölümsüzlüğünün 76.yılında anıyoruz.

O, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır. Büyük Atatürk’ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaş, Ulusumuzun evrensel değerleri özümsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede benimsemesiyle kazanılmıştır.  Atatürk, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır” dedi.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Atatürk’ün şu sözünü dile getiren Kağnıcı, “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” Atatürk’ün arkasında yas değil, şanlı bir destan, genç ve çağdaş bir Cumhuriyet bıraktığını ifade etti. Kağnıcı, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün insanlığın değişmez kanunu ölümünün ardından geçen 76 yıl Cumhuriyet sevdalıları için onun bayrağını daha ilerilere taşımak ile geçti. Cumhuriyet’in evlatlarına bıraktığı büyük mirasın sahiplenicileri olarak 10 Kasım gününde, O'nu kaybetmenin hüznünü yaşarken bir kez daha O'na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor ve bu güveni hiç aklımızdan çıkarmadan ülkemiz için canla başla çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“DEĞERİ HER GÜN DAHA DA ÇOK ARTIROY”

Günümüz dünyasında barışın, dostluğun, kardeşliğin ve insanlığın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu kaydeden Kağnıcı, “Aklın ve bilimin rehberliğini kabul etmiş manevi mirasçıları olarak bizler, ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumdan hızla çıkacağız.  Atatürk’ün gösterdiği yolda devam etmek için doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Atatürk’ün eserinin değeri de her gün daha çok artıyor ve daha iyi anlaşılıyor. Bir ülkenin, ulusun onurunu koruyarak nasıl değiştirileceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirelebileceğini tarih yazarak göstermiş bir Dünya lideri olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 76.yılında rahmetle, saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyorum. Saygılarımla” şeklinde konuştu.

“SAYGI VE MİNNET İLE ANIYORUM”

“Biliyoruz ki Atatürk'ü anmak; cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa, işçilere, emeğe, barışa ve kimsesizlere bugün her günden daha fazla sahip çıkmak demektir” Ertuğrul ise şunları belirtti: “Hepimize düşen görev, Onu ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in kazanımlarını korumak ve yaşatmak, Türkiye'mizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürk, kahraman Türk milletinin büyük bir lideri olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı, Dünya liderlerinin saygı duyduğu, önünde eğildiği bir lider olmuştur. Ata'mıza kendisini unutmadığımızı ve ektiği tohumların her şeye rağmen her sabah yeniden yeşerdiğini, güzel kalplerin Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi ile çarptığını söylemek en büyük mutluluğumuzdur. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümsüzlüğünün 76.yılında sevgi, saygı ve minnet duyguları ile anıyorum.“