Dernekten yapılan açıklamada; “Sabah Namazı Buluşmaları” programımızda bu hafta Karaman İmam Hatip Okulları Öğretmenlerini ağırladık.

Sabah namazını Hacibeyler Cami'nde kıldıktan sonra Hatuniye medresesinde kahvaltı programında değerli Öğretmenlerimiz ile sohbet ettik.

Karaman Ömer Dinçer İmam Hatip Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Sefer Ceyhan'ın Kur’an tilaveti ile başlayan programımızda, Cihannüma Derneği Karaman Şubesi Başkanı Cahit Suci selamlama konuşması yaptı. Suci Konuşmasında İmam-Hatip nesli ve gündeme dair meselelerden bahsetti. ‘Mevzisini kaybeden, muvazesesini kaybeder, muvazesesini kaybeden düşer. İkiyüzyıldır mevzimizi kaybettik sonucunda dengemizi kaybettik ve bu denge kaybıyla batının sopasını yiyoruz. Artık yeniden mevzilenerek bu sopayı ellerinden almalı ve yeniden insanlığa hak ve hakikati göstermeliyiz.’dedi. Dernek faaliyetleri hakkında verilen bilgiden sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlisi değerli hocamız Mehmet Çetin, "Örnek Öğretmenin esas prensipleri, Müslüman Öğretmenin sıfatları, ahlaki Vasıfları, Bedeni Özellikleri, Akli ve Ruhi özellikleri ve Mesleki özellikleri" üzerine bir sohbette bulundular. Kendilerinden Allah razı olsun.

Her pazar sabahı "Sabah namazı buluşmalarımız" bundan sonra da bi iznillah devam edecektir.

Değerli dostlarımızı kardeşlerimizi 7'den 70' e herkesi bu birlikteliğimize davet ediyoruz...

Rabbimiz birlikteliğimizi, dirliğimizi, samimiyetimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin inşallah.

Vatanımızı milletimizi zalimlerden şer odaklardan korusun inşallah.” denildi.