25 Kasım Salı günü yağan kar, güzel manzaraların ortaya çıkmasını sağlarken, bazı kazaları ve felaketleri de beraberinde getirdi. Fakat, aradan geçen 6 günden sonra havanın yumuşaması ve karın erimesiyle birlikte kazalarda azalma meydana geldi ve geriye hoş manzaralar kaldı. Kardan adamlar yapıldı, kar savaşları yapıldı ve karlı pekmezler yenildi.

Karaman İmaret Ortaokulu Öğrencileri ve daha birçok okul öğrencileri kardan nasibini alarak ders aralarında kartopu savaşı yaparak gönüllerince eğelendi. Ders arasındayken arkadaşlarıyla kartopu savaşı yapan Karaman İmaret Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Sacit Bilgin duygularını bizimle paylaştı.

Karın ilk yağdığı günden bugüne her fırsatta karı değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Bilgin, “Bir yıl aradan sonra yeniden kar yağması özellikle bizleri çok sevindirdi.  Arkadaşlarımızla kardan adam yapıyoruz, karın yoğun olduğu yerleri ayağımızla sertleştirip buz haline getiriyor ve orada kayıyoruz. En güzeli de her fırsatta kartopu savaşı yapıyoruz. Ama bunu yaparken de olabildiğince dikkatli oluyoruz. Bazı art niyetli arkadaşlar kartopunun arasına buz ya da taş koyuyor ve bu da bize zarar veriyor. Biz, bu arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Uyarılarımızı dikkate almazlarsa onlarla oynamıyor, hatta bazen biz de oynamıyoruz. Her şeye rağmen kar bizim için çok güzel bir nimet. Kar yağdığı zaman yeni bir eğlence alanına kavuşuyoruz” dedi.

Haber ve Foto: ADEM DEMİREL