Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman’daki maden kazası nedeniyle bugün akşam yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nu iptal ettiklerini belirterek, “Kazadaki tüm ailelerin, kardeşlerimizin yürek acısının devam ettiği bir dönemde biz böyle bir resepsiyon yapmayı değerlerimiz, geleneklerimiz açısından doğru bulmuyoruz. Onun için bu sene bu resepsiyonu yapmaktan vazgeçtik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yapılan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı tebriklerini kabul etti. Tebrikleri kabulünün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenek’teki elim kaza nedeniyle Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nun iptal edilmesi kararı verdiklerini söyledi. Resepsiyonu bu akşam tümüyle iptal ettiklerini belirten Erdoğan, “Yapmayacağız. Çünkü, kazadaki tüm ailelerin, kardeşlerimizin yürek acısının devam ettiği bir dönemde biz böyle bir resepsiyon yapmayı değerlerimiz, geleneklerimiz açısından doğru bulmuyoruz. Onun için bu sene bu resepsiyonu yapmaktan vazgeçtik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenek’teki maden kazasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından kendisinin de Karaman’a gideceğini ifade eden Erdoğan, “Hala beklentimiz, umudumuz kesilmiş değil. Arkadaşlarımız, bakanlarımız orada çalışmaları sürdürüyor, gayretler devam ediyor” diye konuştu. 

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da saat 13.30’da Ankara’dan helikopterle Karaman’a hareket edeceğini açıkladı.