Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri Töreni'nde KOP bölgelerindeki zirai arazilerin su ile buluşacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, bölgeler arası gelişmişlik farkını gidermek için ekonomik kalkınmışlık seviyelerini gözeterek bazı şehirlere istihdam yatırım teşvikleri sağladıklarına dikkati çekti.
Davutoğlu, "2002 yılında Türkiye'de sadece 36 milyar dolar ihracat vardı. 2015 yılında 143,9 milyar dolara ulaştırdık. Tüm çevredeki krizlere rağmen, küçük bir düşme trendine rağmen bu rakama ulaştık. 2003 yılında 230 milyar dolarlık bir ekonomiyi 800 milyar dolar düzeyine çıkardık ve şu anda dünyada yüzde 4 ile bizim için küçük gibi gelen bir rakam ama Çin ve Hindistan ile en fazla büyüyen ülke durumuna geldik. Böylece 2002'de düşük gelir düzeyinden devraldığımız Türkiye'yi üst orta gelir düzeyine taşıdık" diye konuştu.

Türkiye küresel bir güç olarak yükselirken Konya'nın da yükseldiğini, daha da yükseleceğini vurgulayan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Son 14 yılda birçok şehrimizde olduğu gibi Konya'da da bir destan yazdık. Hem milli iradenin destanı yazıldı bu şehirde, hem de kalkınmanın destanı yazıldı. Konya, derviş ruhlu bir şehirdir. Herbir Konyalı bir anlamda gönlü geniş bir derviştir. Mana değerlerimizin üretiminde zirve şehirlerden biridir ama aynı zamanda bileğin, alınterinin, üretimin, istihdamın da şehridir Konya. Biz tevazuyla günlük hayatımızda ne kadar dervişsek, çalıştığımız anda da vakarımızla, enerjimizle o kadar kendimizden emin ve öz güvenimiz tamdır. Bu itibarla Ankara'da Konya'nın medeniyet tasavvurumuzdaki yeri ve önemini müdrik bir kadro olarak başta ben olmak üzere Konya ve Türkiye'nin hizmetindeyiz. Bu kadro Konya'nın hak ettiği kalkınma hamlesi için gereken neyse yapıyor, yapmaya da devam edecek."

Davutoğlu, 17 bin metre uzunluğundaki Mavi Tünel'i tamamlayarak 2. Abdülhamit Han'ın rüyasını gerçekleştirdiklerini belirterek, Bağbaşı Barajı'nı tamamlamanın da kendilerine nasip nasip olduğunu bildirdi.
Bozkır Barajı'nın bitmek üzere olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Afşar Barajı'nın yapımına da hızla devam ediyoruz. Son 13 yılda 678 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Geniş ovalara sahip Konya'mızın bereketi daha da arttı. Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde ile birlikte Konya Ovası Projesi'nin de gelişimine merkezlik yaptı ve toplam 1,1 milyon hektar arazi KOP bölgesinde su ile buluşuyor. Böylece milli ekonomiye yılda 2,57 milyar dolar katkı sağlanacak. Bu 4 ilde yaşayan 100 bin hemşerimize doğrudan istihdam sunulucak" diye konuştu.