Türkiye’de demokrasinin nasıl işlediğini yerinde görmek ve öğrencilere demokrasi kültürünü kazandırmayı amaçlayan Değerler Eğitim Projesi kapsamında yer alan Demokrasi konulu projeye okullardan ilgi büyük oldu.
Proje konusunu Karaman’ da demokrasinin merkezi olan İl Genel Meclisin’ de algılamaya çalışan öğrenciler, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır’ ın kendilerine göstermiş olduğu yakın alakadan oldukça memnun kaldılar.

İl Genel Meclisine gelen öğrenciler önce İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır’ ın makamında soru cevap şeklinde yapılan sohbette demokrasiyi anlamaya çalıştılar. 
Daha sonra öğrenciler Meclis çalışmalarının yapıldığı genel kurul salonuna alınarak meclis üyelerinin sıralarına oturdular. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır’ a genel kurul çalışmaları, komisyon çalışmaları ve İl Genel Meclis çalışmaları ile ilgili sorular sordular. Soruların tamamına büyük bir titizlikle cevap veren İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır bir öğrencinin sizce demokrasi nedir sorusuna “bence demokrasi azınlıklarında haklarının korunmasıdır” dedi. Ayrıca kendilerinden sonra bu sıralarda öğrencilerin oturacağını, bu yüzden bu konuyu çok iyi kavramaları gerektiği söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır’ öğretmen ve öğrencilere konuya duydukları yakın ilgiden dolayı da teşekkür etti.
Karaman İmam Hatip Lisesi, Larende Anadolu Lisesi, Bifa Lisesi, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun ayrı ayrı günlerde geldikleri ziyaretlerin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.