25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiyeciler Haftası” nedeniyle açıklama yapan AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, “İnsanlar ve dahi her türlü canlıyı yangın ve tehlikelerden korumak için cansiperane görevlerini ifa eden cesur yürekli itfaiyecilerimizin İtfaiyeciler Haftası’nı kutluyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Türk itfaiyeciliğinin 25 Eylül 1923'te belediyelere devredildiğini ve 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İtfaiyeciler Haftası olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı. İtfaiyecilik mesleğinde olay yerine en kısa zamanda ulaşmanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Dereli, “Bu nedenledir ki itfaiyecilerimiz olay yerine en kısa sürede varma gerginliğini ve stresini üzerlerinde yaşıyorlar. İtfaiye personelimiz vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için gece gündüz büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Özverili bir şekilde görev yapmakta olan itfaiye personelinin İtfaiyeciler Haftası'nı kutluyorum” diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZ VE AİLELERİ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, orta öğretimde başörtüsünün serbest bırakılması konusunda, "Öğrencilerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını diliyorum. Doğru bir karar verildi" dedi.

Dünya milletlerine bakıldığında, her milletin kendi dinini özgürce yaşadığını ve dinsiz bir millet olmadığını söyleyen Kerim Dereli, "Ülkemizde herkes neye inanıyorsa, inancı neyi gerektiriyorsa onu yaşamalı. Hükümetimizin 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketinde bazı hususlar yerine getirildiği için bu gün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılmasında zaruret görüldü. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.