Vefatının 76. yılında minnetle anılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem idealleri, hem de askeri dehasıyla dünya tarihinde yerini aldı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli ve AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca tarafından anıldı.

Dereli yayınladığı mesajda, “Büyük fikir ve eylem insanı olarak ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ideallerine bugün her zamankinden çok daha yakınız. Türkiye, AK Parti Hükümetlerinin gerçekleştirdiği büyük reformlar sonucu, ulaşımdan sağlığa, insan haklarından kültür sanata, bilimden dış ticarete kadar her alanda çok üstün başarılar sergileyerek ekonomik anlamda dünyada büyük güce ulaşmıştır. İnsanlarımızın yaşam standartlarını yükselterek birlik ve beraberliği sağlam temellere oturtarak, özgürlük ve temel hakların savunulmasına önem vererek ülkemizde huzur ortamının oluşmasını ve bu minvalde büyüyen bir Türkiye’nin temellerini inşa etmeye devam ediyoruz” dedi.

DERELİ: “SEVGİ SAYGI RAHMET ve ŞÜKRANLA ANIYORUM”

“Türkiye artık ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir” diyen Dereli şunları söyledi: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

AKCA: “BÜYÜK BİR SEFERBERLİK İÇİNDEYİZ”

“Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümün de saygı ve rahmetle anıyoruz” sözlerini kullanan Akca ise, “Atatürk’ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir. Büyük bir öz güvenle bir kez daha diyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'büyük eserim' dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır. Onun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru milletimizin her bir ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak için büyük bir seferberlik içindeyiz” ifadelerini kullandı.

DERELİ: “TEK YÜREK OLACAĞIZ”

Türkiye’nin Cumhuriyetir kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline geldiğini belirten Akca, “

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız bu günde bizlere düşen görev uğrunda büyük bedeller ödenerek Ata'mız tarafından bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni daha aydınlık yarınlara, gelecek nesillere taşımaktır. O'na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde açıkladı.