AK Parti İl Başkanı  Kerim Dereli yaptığı basın açıklamasında;'' Terör sorununun çözümü için büyük gayretlerin olduğu bir dönemde, terör örgütünün bu tür saldırılara devam etmesi, "Terör örgütü mensuplarının ve yandaşlarının çözüm istemediğini çok açık ortaya koymaktadır. Ama biz bu meseleyi çözmede sonuna kadar kararlıyız".

“Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde askeri birliğe düzenlenen hain saldırıda 8 askerimizin Hatay’da 1 askerimizin şehit olması ve 16 askerimizin yaralanması millet olarak hepimizi üzüntüye boğmuştur. Anlatmaya kelimelerin kifayet edemeyeceği bu acı ve elemi aziz milletimize yaşatan terör belasını lanetliyorum.

Unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tür terör saldırılarına misliyle cevap verebilecek güç ve kudrettedir. Hiçbir terör hadisesi yüzyıllarca et ile kemik, ruh ile beden gibi yaşamış milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine halel getiremeyecektir.  Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde metin, olgun ve vakur davranarak terörist mihrakların amaçlarını boşa çıkaracağına olan inancım da tamdır.
 
"Şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk halkına sabır diliyorum. Bu saldırılar hepimizin yüreğini yangın yerine çevirmekte. Ancak hiç bir şey bizim terörle mücadele azmimizi olumsuz etkilemeyecektir. Terörle mücadele etmekten başka seçeneğimiz ve düşüncemiz yoktur.
İnşallah bu süreç sonunda sabrımızın karşılığını elde edeceğiz. Vatanımızın ve milletimizin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve sağduyuyu hiçbir zaman elden bırakmayan yüce milletimize sabrı cemil diliyoruz," dedi.