Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) , Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) ve Diyanet-Sen Karaman Şubesi yaptıkları ortak basın açıklaması ile 4+4+4 sistemini başörtülü öğretmenlere hakaret ederek eleştiren İl Milli Eğitim Denetmeni ve Eğitim – İş Sendikası Karaman Şubesi Başkanı Mahmut Demir’i kınadı.
KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, 19 Mayıs İlköğretim okulunda öğretmenler odasında yaptığı eleştirilerin kabul edilemez ve hakaret içerikli olduğunu, söz konusu okula ne eğitim denetimi ne de sendikal amaçlı ziyaret için geldiğini belirterek tarafsızlığını yitirdiğini, kendisinin Türkiye’nin hiçbir yerinde çalışmasının doğru olmayacağını söyledi. Okçu, Demir’in bayan öğretmenlere karşı sarf ettiği “Bu sistem yani Arapça, Kur’an-ı Kerim gibi dini dersler düşünemeyen beyinler üretecek, sizler de (başlarındaki başörtüsünü eliyle işaret ederek) düşünemeyen kesimsiniz. Ben 55 yaşındayım, belki göremem ama siz bu yapıyla bu ülkenin ne hale geleceğini göreceksiniz.” şeklindeki sözlerle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zehra Nur Çeker Eroğlu’ya yönelik söylediği “Evet, Sen de düşünemeyen beyinsin. Sen ve senin gibilerin bu ülkeye ne faydası oldu. Sen ve senin gibiler bu ülkeye zararsınız. Bu ülkeye ne faydanız olabilir. Arapça ve Türkçe eğitimini birlikte alan kesim düşünemeyen kesimdir. Bu sistemin amacı da düşünemeyen beyinler üretmektir.” şeklindeki sözlerin kabul edilemez, hakaret içerikli ve mutlaka soruşturulup cezalandırılması gereken sözler olduğunu belirtti.

Okçu, Demir’in kendisinin ayrıca öğretmenlerin “Hiç hoşgörünüz yok mu?” diye sordukları soruya karşı  “Zaten size hoşgörü göstermiyorum. Benim annem de başörtülüydü. Beş vakit namazını kılardı. (Eliyle başörtülerini işaret edip) Ama sizin gibi değildi. Türban bir simgedir.” diyerek eğitimcileri tahkir ettiğini dile getirerek “Demir, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından ciddi ve hassas şekilde soruşturulmalı. Geçen hafta yapılan ifade alma işlemlerinde konunun üstünün kapatılacağı ve bu yönde çalışma yapıldığını hissettik. İfadeler buna göre alınıyor. Bundan büyük endişe ve üzüntü duyuyoruz.” dedi. 
Diyanet-Sen Karaman Şubesi Başkanı Duran Kabaağaç da yaptığı açıklamada yeni sistemin genç nesillerin yetişmesinde önemli bir adım olduğunu sözlerine ekleyerek İl Milli Eğitim Denetmeni ve Eğitim – İş Sendikası Karaman Şubesi Başkanı bir şahsın bu sisteme bir diyeceği varsa medeni şekilde ifade etmesi gerektiğini dile getirdi. Kabaağaç, öğretmenlere karşı yapılan hareket ve söylenen sözlerin kabul edilemez olduğunu, Demir’i kınadıklarını ve başlatılan yasal işlemin de sağlıklı bir şekilde olmasını arzu ettiklerini belirtti.