Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Göreve geldiğimiz günden bu yana Karamanımızın büyümesi ve gelişmesi adına proje ve hizmet üretmeye devam ediyor. Daha yaşanabilir ve daha modern bir şehir inşa etme gayretindeyiz. Hem bakanlıklarla birlikte hem de belediye olarak kendi yürüttüğümüz projeler planlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

"Tüm İmkanlarımızla Hizmete Devam Ediyoruz"

7 Haziran genel seçimleri sonrası ortaya çıkan koalisyon hükümeti olasılığına dikkat çeken Başkan Çalışkan " Ülkemiz koalisyon hükümetleri döneminde hemen her alanda ciddi sorunlar yaşadığı için, mevcut siyasi konjonktür vatandaşlarımız üzerinde, hizmetlerin ve yatırımların durması ile ilgili bir tedirginlik yaratmış olabilir. Ama buradan şunu ifade etmek isterim ki hükümet hala görevi başındadır. Gerek hükümet yatırımları gerekse belediyemizin yatırım ve hizmetleri kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Tüm imkanlarımızı seferber etmek sureti ile bu şehre hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.

Piri Reis Vadisi Hızla Yükseliyor, Yeni Talepler Alınacak

Karaman'ın en prestijli projelerinden birisi olan Piri Reis Vadisi projesinin ilk etap çalışmaları aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Çalışkan " ikinci etap proje çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki günlerde TOKİ yetkilileri Karaman'a gelecekler. Projenin uygulandığı alanda örnek daireler yapmak sureti ile ikinci etap talep işlemlerini başlatacaklar" dedi.

Kent Meydanı Projesi İhale Edilecek

Bir diğer dev proje olan Kent Meydanı Projesi2nde gereken bütün prosedürlerin yerine getirildi diyen Başkan Çalışkan; "En kısa sürede ihale sürecini başlatacağız. Şunu belirtmek isterim ki belediye olarak kendi imkanlarımızı kullanarak bu dev projeyi yapabilecek kapasiteye sahibiz" dedi

Kanal Karaman Projesi Devam Ediyor

Başkan Çalışkan Taşkın Suyu Önmele Projesi ile ilgili olarak ise şunları kaydetti; " Devlet Su İşleri ile birlikte yürüttüğümüz Taşkın Suyu Önleme Projesi'nde herhangi bir durma söz konusu değil.  Geçtiğimiz yıl başlayan çalışmalar şu anda Höyük civarına kadar gelmiş durumda. Bu Höyük civarında belediye olarak biz gerekli imar düzenlemelerini yapıyoruz. " dedi.

Yeni Çevre Yolu'nda Çalışmalar Sürüyor

Mut yolundan başlayarak Ereğli Yolu2na kadar devam eden Yeni Çevre Yolu Projesinin 11 km'lik ilk etap çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Çalışkan " Bu yıl sonu inşallah yeni çevre yolumuzdan geçebileceğiz" dedi.

TeknoKent Çok Önemli Bir Kazanımdır

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan projesi onaylanan TeknoKent konusunda ise şunları kaydetti; "Karamanımızın geleceği adına, marka şehir olması yolunda önemli projelerden birisi olan Teknokent projesinde, yapılan başvuru sonucunda “Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi”nin kurulmasına yönelik Bakanlar Kurulu’nun 2015/7734 sayılı Kararı, 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Teknokent ile Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite arasında bir köprü kurularak; vasıflı eleman artışına katkı sağlanmış olacaktır. İş imkânlarının arttırılarak beyin göçünün engellenmesi, Sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artırılması gibi bölge ekonomisine olumlu etkileri olan Teknokent, Karaman için önemli bir fırsattır."

5 Mahallede 7 Adet  Semt Spor Sahaları Yapımı Başladı

Başkan Çalışkan Semt Spor Sahalarının yer teslimlerinin yapıldığını ve Tapduk Emre, Mümine Hatun, Hürriyet, Üniversite ve Çeltek Mahallelerimize Spor Toto ile birlikte 7 adet Semt Spor Sahası yapımının başladığını söyledi. 3 Mini Futbol Sahası, 3 Basketbol Sahası, 1 Voleybol Sahası ile vatandaşlarımız modern spor alanlarına kavuşacak.

Yeni Muhtar Evleri Kuruluyor

Mahalle muhtarlarının mahallelerinde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmeleri adına şehrin farklı noktalarına 6 adet yeni muhtarlık ofisi kuruluyor. Bu ofisler toplam 30 mahalleye hizmet verecek.