“Kuruluşunun 100. Yılında İmam Hatip Okullarının Topluma Kazandırdıkları” konulu konferans için Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER) tarafından davet edilen eski Milli Eğitim Bakanı, hemşerimiz   Pro.Dr.Ömer Dinçer Piri Reis Kültür Merkezinde Karamanlılarla buluştu.

Program Kuran-ı Kerim okunması, Kaimder Başkanı Tevfik Baran’ın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Prof. Dr. Ömer Dinçer’in konferansı ve plaket töreni ile sona erdi.
Prof. Dr. Ömer Dinçer; İmam Hatip Okullarının kuruluş tarihi ile başladığı konuşmasında; bu okulları anlatmanın zor bir hikaye olduğunu, esasında İmam Hatip Okullarının bu ülkenin has bahçesi olgunu vurguladı. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip bu okulların sürekli olarak önünün kesilmeye çalışıldığını, değişik dönemlerde ciddi badireler atlattığını, her defasında kendisi için uygun görülen mağduriyetleri akıllıca, sabırlı ve onurlu bir şekilde mücadele ettiğini ve bu günlere geldiğini söyledi.

Dinçer; Osmanlı döneminde Medresetü’l Eimme ismiyle başlayıp Cumhuriyet Türkiye’sinde evrilerek devam eden bu okullar, 100. yılına girdiği 2013 yılında kendi tarihçesindeki dönüm noktalarından birini yaşamaktadır. Özellikle tarihimizin dönüm noktalarından olan 28 Şubat kararları ile belki de tarihinin en ağır darbesini alan İmama Hatip Okulları eğitimimizde yeni uygulanmaya başlanan 4+4+4 sistemi ile rahata kavuşmuş, üniversiteye girişte bu okul mezunları aleyhine uygulanan katsayı problemi çözülmüş ve toplumun beklentileri doğrultusunda yeniden hayat kazanmıştır.” dedi. 

Program sonrası emeği geçenlere plaket takdim edildi.