Son zamanlarda sevgi Evleri adına kişi ve kişilerce nakdi yardım toplandığı duyumları üzerine Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan basın açıklaması yaptı.

Erkan açıklamasında, “Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlar kurulunun kararıyla 03/06/2011 tarihinde kurulmuş ve bütün illerde teşkilatlanmıştır. İlimizde de Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü oluşturulmuş ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kararnamede belirtilen amaç kapsam ve görevler doğrultusunda usül ve esaslara göre çalışmalarını yürütmektedir. İl Müdürlüğümüze bağlı 7 kuruluşumuzla halkımıza hizmet vermekteyiz. Çalışmalarımızı Bakanlığımız tarafından kurum müdürlüğümüze ve kuruluşlarımıza ayrılan bütçe gelirleriyle yürütmekteyiz. Zaman zaman sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimizin ayni ve nakdi bağışları da kabul edilmektedir. Son günlerde kurum müdürlüğümüz ve kuruluşlarımızın adları kullanılarak kimi kişi veya kişilerce ev ev gezilerek yardım toplandığı duyumları tarafımıza bildirilmiştir. Kuruluşlarımızın ve personelimizin hiçbir şekilde bu yöntemle yardım ve yardımlar toplama usulü yoktur. Sadece kuruluşlarımızda gönüllü hayırseverlerimizin bağışları kabul edilmektedir. Bu duyum ve ihbarlar değerlendirilerek güvenlik güçlerimize bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın bu kişi veya kişilere itimat etmemelerini ve ivedilikle emniyet güçlerine veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 213 75 16 nolu telefonuna ihbarda bulunmaları hassasiyetle rica olunur.

Yardım toplayan söz konusu kişi veya kişilerle kurum ve kuruluşlarımızın hiçbir bağlantısı yoktur. Kamuoyuna önemle duyurulur” dedi.