Karaman'da  Gevher Hatun Koleji Dershanelerin Özel Okula Dönüşümlerine Hayır Diyor!
Özel Gevher Hatun Koleji'nde yapılan kahvaltılı basın açıklamasına okul idarecileri, öğretmenleri ve basın mensupları hazır bulundu.

Kahvaltıda konuşan okul müdürü Ali Öztan ;
''Türkiye de özel okul kontenjanlarının %40’a yakını boş iken, yeni teşebbüslerle bu boşluk daha da artacaktır.
Özel okul fiyatlarımızın 10 bin lira civarı olması gereken Karaman’da şu an okulların fiyat ortalaması 6 ile 7 bin liradır. Bu fiyatlarda bizi ekonomik sürdürülebilirlik açısından sıkıntıya uğratmaktadır. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi ile sıkıntı daha da artacaktır. 
Özel okula giden öğrencilerin Devlet tarafından destekleneceği söyleniyor. Dershane fiyatları ortalama 1500 TL iken, Devletin vereceği 2500 TL’nin üzerini veliler nasıl karşılayabilecek? 
Dönüşümle öğrenci garantisi verileceği söyleniyor. Mevcut özel okullar şimdiye kadar neden desteklenmediler? Şu an özel okul öğrencilerine devlet tarafından ücretsiz ders kitabı bile verilmezken yeni ve eskilerine nasıl bir destek verileceği açıklanmalıdır. Dershane, sebep değil sonuçtur. Dershaneye olan ihtiyacı ortadan kalkmadan böyle bir dönüşüm tüm kesimlerde mağduriyet oluşturacaktır.
Özel okul dönüşümünde Karamanda kaç tane dershane özel okula dönüşebilir ki Kaç tane dershanenin şartları  özel okul olmaya müsait?
Bu konuda ne özel okul, ne de özel dershane yöneticilerinin fikri sorulmamıştır. Bu konuda tüm paydaşların fikri alınarak hiç kimseyi mağdur etmeyecek çözüm önerilerinin getirilmesini istiyoruz,''dedi.