Dernekten yapılan açıklamada şöyle denildi;

Sabah Namazı Hacıbeyler Camii nde kılındıktan sonra Hatuniye Medresesinde kahvaltılı programa geçildi.
Her ay bir sivil toplum kuruluşumuzun ağırlandığı programda bu ayki konuklarımız Ensar Vakfı nın Karaman Şube Yönetimi ve üyeleri oldu.
KMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali ŞAHİN hocamızın Kur’an tilavetiyle başlayan program dernek başkanımız Cahit Suci'nin selamlama konuşmalarıyla devam etti. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Suci  konuşmasının bir bölümünde Suriye de açlıktan ölen bir kız çocuğunun vasiyet mektubunu okudu. 
Suriyeli kızın mektubunda, çizdiği resimle tabutun içinde kendini tasvir ederken, ailesine yazdığı vasiyette şunlar yazıyordu.
"Bu benim vasiyetimdir. Canım annecim! Senden benim güzel gülüşlerimi hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. Ve sen ablacığım! Arkadaşlarıma de ki: ’O açlıktan öldü...’ Ve sen abiciğim! Üzülme; ama, ikimiz birlikte, ’Biz açız!..’ dediğimizi hatırla. Ey Ölüm meleği! Acele et ve ruhumu al ki artık Cennette yemek yiyeyim. Ben çok açım. Ve ey ailem! Benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de Cennette yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim"
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet GÜZEL hocamızın ''Dört Halifenin Halkla İlişkileri'' konulu konferansı ile devam eden program kahvaltı ve sonrasında Ensar Vakfı başkanı Ali Bağcı’nın yaptığı dua ile sona erdi.
Programa Ensar Vakfı Başkanı Ali Bağcı ve yönetim kurulu üyeleri, Prof. Dr. Ali Şahin, Doç Dr. Ahmet Zeki Ünal, Yar. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım, Genç Memur-Sen Başkanı Cihat Pınarcı, İslami İlimler Fakültesi Sekreteri Mustafa Avcı ve ümmetin umudu gençlerimiz katıldı.