AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemize tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederekaziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, istiklal ruhunun milletimizin iliklerimize kadar işlemesini sağlayarak en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. 
Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı, bu toprakların ruhunu, milletimizin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metnidir.Milletimizin en zor şartlarda büyük bir mücadele ile kazanmış olduğu İstiklal mücadelemizi muhteşem mısralarıyla ebedileştirmiştir.
Arkasında bıraktığı Safahat’ıyla ve makaleleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, vatan mücadelesine yaptığı çok büyük katkılarıyla Hakk ve hakikat uğruna verdiği çabaylaövgüyü hak eden, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir kişiliğe sahip örnek alınacak bir sevgi ve dava adamıdır. 
Bu duygu ve düşünceler ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 79. yıldönümünde rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum." dedi.