AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Şekwe mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimiz ile birlikte Samsun’dan başlattığı bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşünün yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yurdumuzun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 

Milletlerin geçmişlerinde, onların kaderlerini değiştiren, geleceklerini aydınlatan, çok önemli olaylar ve tarihler vardır. 
19 Mayıs 1919 tarihimizin dönüm noktalarından biri olup, milli mücadeleyi, dolayısıyla dünyadaki en önemli bağımsızlık mücadelelerinden istiklal mücadelemizin meşalesinin tutuşturulduğu, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. Ayrıca 19 Mayıs; 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi aziz milletimizin destansı başarıların da kaynağını teşkil etmektedir. 
Milletimiz; 19 Mayıs’la başlayan kurtuluş mücadelesi ile; ülkemizin içinde bulunduğu ağır şartlara ve tüm imkansızlıklara rağmen, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, azim, inanç, fedakârlık, birlik ve beraberlik ile ülkemizi işgal edenlere karşı durmuş, aziz şehitlerimizin canları pahasına tarihte eşine az rastlanır bir destan yazarak cennet vatanımızı düşman istila ve işgalinden tamamen temizlemiştir. Ayrıca istiklal mücadelemizin sembolü olan bu önemli gün geleceğimizin güvencesi ve istikbalimizin sembolü gençlerimize bir bayram olarak armağan edilmiştir.  
Gençlerimiz; İstiklalimize, istikbalimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve kısaca cennet vatanımıza ilelebet sahip çıkacak devraldıkları bu çok önemli mirası daima koruyacak, elde edecekleri başarılarla daha da zenginleştirecekler ve kendilerinden sonraki nesillere kalkınmış, daha müreffeh bir ülke bırakmak suretiyle ülkemizi çok daha ileri seviyelere taşıyacaklardır İnşallah. Buna inancımız tamdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını canı gönülden kutluyor, tüm gençlerimizi, Karamanlı hemşerilerimi ve tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.''Dedi.