Şubat 2012’de kuruluşu gerçekleşen Ensar Vakfı Karaman Şubesi'nin hizmet binası 25.12.2012 Pazar günü büyük bir katılımla resmi açılışını gerçekleştirdi. 

Vakfın hizmet binasının açılışına yoğun bir ilgi vardı. Açılışta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı ve Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader hazır bulundu. Ayrıca Karaman Milletvekilimiz Lütfi Elvan bir telgraf ile Vakfımızın açılışını kutladı.      

Açılışta Şube Başkanı Ali Bağcı bir selamlama konuşması yaparak, vakfın hizmet alanları ve çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi. Ardından Ensar vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu bir konuşma yaptı. Dilberoğlu konuşmasında ‘1979 yılında kurulan Ensar Vakfı’nın ‘en hayırlı hizmetin insana ve insanlığa yapılan hizmettir’ anlayışıyla yoluna devam ettiğini ve özellikle imam hatip neslinin yetişmesinde öncü bir rol oynadığına vurgu yaptı. Ensar Vakfı’nın değerler eğitim merkezini’de kurduğunu ifade eden Dilberoğlu bu sayede öğretmenlerimizin yeterlilik ve donanımlarının artırılmasına, yeni yöntem ve tekniklerin kazandırılmasına, iyi örneklerin paylaşılmasına vesile olduğunu ifade etti. Ensar Vakfı Karaman Şubesinin hayırlı olmasını, hayırlar getirmesini, başarılı çalışmalar yapmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Açılış sonrası hizmet binası gezilerek ikramda bulunularak sohbet edildi.