1993 yılında dünyayı bisikleti ile dolaşma hayalini kovalamaya başlayan Radojicic bugüne kadar Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Yunanistan, Hırvatistan, Polonya, Romanya, Sicilya, Slavokya, Sırbistan, Ukrayna ülkelerini dolaştı. Türkiye’nin birçok illerine de uğrayan bisikletçinin son durağı Karaman oldu.
Antalya’dan Konya’ya geçmeyi hedeflerken bir arkadaşının arkadaşı olan KARDOF üyesi İbrahim Duran’ın davetiyle bisikletiyle Sertavul geçidini kullanarak Karaman’a gelen Snezana Radojicic KARDOF’u ziyaret etti. Burada kendisine 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle derneğin flama ve bandanası armağan edildi. Dernek üyeleri Karaman’ın tarihi ve kültürel yönüyle ilgili bilgiler vererek ilimizin tarihi Çeşmeli Kilise, Kale, Hatuniye Medresesi, Müze, Aktekke Cami’si gezdirildikten sonra yine geldiği gibi bisikletiyle yola koyuldu.


Snezana Radojicic Kimdir?
Snezana Radojicic altmışlı yılların sonuna doğru, Belgrad'da doğdu.Yugoslav ve Genel Edebiyat Filoloji Fakültesi mezun oldu.Kendisi bir öğretmen, düzeltmen, editör, emlakçı yöneticisi, kapı kapı dolaşan bir sigorta satıcısı olarak yaklaşık onbeş yıldır çeşitli mesleklerde çalıştı. Bu arada, iki kitap yazdı.1993 yılında bisiklet ile dünyayı dolaşma hayalini kovalamaya başladı ve hayatının büyük bir bölümünü kapsadı.


KARDOF'u ziyaret etti
KARDOF yetkililerinden İbrahim KÜÇÜK'ün kaleminden; 

Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Yunanistan, Hırvatistan, Polanya, Romanya, Sicilya,Slovakya, Sırbistan, Ukrayna, Türkiye ve Karaman’a yolu düşen bu gezgin aslında Antalya’dan Konya’ya geçmeyi hedeflerken bir arkadaşının arkadaşı olan dernek üyelerimizden İbrahim Duran hocamızla irtibata geçer ve Karaman’a Sertavul geçidini kullanarak soğuk ve dik rampalarda bisikletinin pedallarını çevirmeye başlar. Karaman’a geldiğini öğrendiğimiz bu misafirimiz bizi aslında onurlandırdı birazda üzdü neden diğer gezginlerde buraya uğramadan Konya’ya geçtiğini birazda olsa kendimize sorduk ve elimizden geldiği kadar ilgimizi göstermeye çalıştık.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Yürüyüşünden Sonra Bayan Snezana Radojicic ile küçük bir grubumuzla karşılamaya gittik ardından dernek temsilcisi olarak Ayşe Erkocaoğlu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak dernek flama ve bandanasını kendilerine taktim ettiklerinde ara ara sıcak sarılmalar karşısında bu denli sıcak davranmamıza hayretler içinde bakarak dernek binamıza geldik. Ardından buradan Karaman, Karadağ daki yapılardan tarihi öneminden bahsettikten sonra buradan görmesi gerektiğini düşündüğümüz Taşkale,Meke Gölü,Canhasan,Çatalhöyük,Glissireden bahsettik ve kendilerine gerekli yol tarifini harita üzerinden gösterdik. Sıcak çaylarımızı yudumlarken hoş sohbetlere girdikten sonra kısa bir şehir turu gerçekleştirdik; Çeşmeli Kilise, Karaman Kalesi,Hatuniye Medresesi,Müze,Aktekke Camii yi gezdikten sonra ayrıldık. KARDOF olarak başladığı yolculukta başarılarını diliyoruz.
 
Bayan Snezana Radojicic blog sayfası; www.gea-tour.com
 
Bayan Snezana Radojicic Mektubu
 
I found Karaman accidently. My friend Bojan told me that he have a friend, Ibrahim, in Karaman. Because İ won’t to ride to Konya, Karaman was on my road. Than Bojan’s wife, Fu, called the minister of sport in Karaman and ask for accommodation for me.
İ absolutely like Turkey and Turkey people. They are so friendly and open heart. İ am already one and half month in Turkey and everywhere İ rode İ had such a great experience. Since İ separated of my boyfriend, every night İ ask people to put my tent in their garden. And every time happened that people say Yes, and give me some food, or invite me on tee or to sleep in their house. I did not have any problems. Truck drivers stopped me on a steep hills and asked me to drive me and my bike on hill. İn one motel in Aydıncik owner gave me a room for free…
In Kamaran, Mustafa gave me a great welcome. İ have a big apartment and he and Ibrahim spend a lot of time with me to show me a city and to connect me with people who has a similar interests as İ have. Regarding of them, İ met a guys from KARDOF club. They are so friendly, so positive, and so nice. They gave me a lot of books about Turkey and recommended what to see. Thanks them so much. Guys, you are incredible.
 
ÇEVİRİSİ
 Ben kaza ara Karaman’ı buldum. Arkadaşım Bojan’ın Karaman'da bir arkadaşı vardı,adı İbrahim, Ben direk Konya’ya geçmek istemiyordum çünkü, Karaman benim yolumun üstündeydi. Bojan eşi, Fu benim için, Karaman Spor İl Müdürünü konaklama talebi için aradı.

Ben kesinlikle Türkiye ve Türkiye vatandaşı insanları seviyorum. Onlar arkadaş canlısı ve açık kalpliler. Ben zaten bir buçuk aydır Türkiye'de bulunuyorum ve her yerde güzel deneyimlerim oldu. Ben erkek arkadaşımla yollarımızı ayırdığımdan beri güvenli bir konaklama için insanlara kendi bahçelerinde çadır kurmak için soruyorum ve her zaman evet cevabını alıyorum.Bana yiyecek getiriyorlar , ya da çay bazen de evlerinde bir odada uyumam için beni davet ediyorlar. Ben şuana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Hatta bir kamyon sürücüsü sarp bir tepe üzerinde beni durdurdu ve beni tepenin ardına kadar götürdü. Aydıncık’ta bir motel sahibi bana konaklamam için ücretsiz bir oda verdi .

Karaman’da ise, Mustafa bana harika bir karşılama yaptı. Benim büyük bir misafirhanede kalmamı sağladı.O ve İbrahim bana şehri göstermek için büyük zaman harcadılar ve farklı insanlarla iletişim kurmam için çaba gösterdiler. Bunlarla ilgili olarak bir tanesi KARDOF Spor Kulübü’nden insanlarla bir araya geldik. Onlar, çok arkadaş canlısı, çok olumlu ve çok güzel insanlar. Onlar bana Türkiye önerilen ve görmemi düşündükleri yerler hakkında bir sürü kitap verdiler ve ilgilendiler. Onlara çok teşekkür ederim. KARDOF insanları siz harikasınız….