Karaman'da yayın hayatımıza başladığımız günden bu yana her zaman tarafsız, ilkeli ve güncel yayın yapma gayreti içinde olduk. Öven haberlerin yanında yapıcı eleştirilerde de bulunmaya çalıştık.
Olayı mantıklı düşünürsek vatandaşlarımız söylediklerinde haklılar. İstanbul'da metroya bindiğim zaman durakların listesi bulunmakta ve yolculuk "Falanca durağa geldin, sıradaki durak falanca gibi" hem görsel hem sözlü ikazlar yapılmaktadır. Durak isimleri gerekli olmasaydı, tüm duraklarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin amblemini görüyor olurduk.
Bizlerde gelişmekte ve büyümekte olan Karaman'ın bu küçük eksiğinin giderilmesinde rol almak istedik.
Vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine 'Karaman Durak İsmi' dosyasını ele aldık ve gerekli araştırmaları yaptık, araştırmalar sonucu da vatandaşların büyük bir kısmının mevcut durak isimlerinden rahatsız olduğunu görmüş olduk.
Konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşlardan, "Her yerde Karaman belediyesi yazıyor. Herhangi bir durak ismi belli değil. Belediye bunu düzeltmeli ve her bölgeye özel bir durak ismi koymalı." cevaplarını sıkça duyduk.
29 Mart 2014 yerel seçimlerinde beş yılı kapsayan seçim beyannamesinde belirttiği projelerin %70'ini hayata geçiren Belediye Başkanı Ertuğrul Bey'in çalışmalarından Karaman halkının memnun olduğuna da şahitlik yaptık.
Bizler gazete olarak vatandaş ile resmi kurumlar arasında köprü olma, vatandaşlarımızın sorunlarını kimseyi küstürmeden çözme ve Karaman'ın gelişimine katkı sağlamak çabasındayız.
Her ne kadar kimi zaman haksız tepkilere maruz kalsak da görevimize ve işimize küsmeden layıkıyla yapma gayretindeyiz.
Bizde Karaman Gündem Gazetesi olarak, Karaman'ın nabzını tutmaya çalışan öncü bir Medya Kuruluşu olma gayretinde olduğumuz için bu 'DURAK İSMİ' dosyasını ele aldık ve sizlerle paylaştık. Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'ın konuya duyarlı kalacağına ve gereğini yapacağına olan inancımız tamdır.