KMÜ Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Cahit Suci konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında;''Eğitimciler-Birliği Sendikası kurulduğu günden bugüne kadar ilkeli ve çözüme endeksli sendikal anlayışından taviz vermemiş, üye tabanlı sendikacılığı kendisine esas almıştır. Güdümlü ve ideolojik bir sendikacılığı başından beri reddetmiştir. Renk, sınıf, tabela, slogan, sadece ücret, himmet, baskı, ulufe sendikacılık yaklaşımlarını hep uzağında tutmuştur. 1992 yılından bugüne adım adım adeta tırnaklarıyla kaza kaza çoğalmış ve bugünkü yetkiye ve etkiye kavuşmuştur. 
Bütün kamu çalışanlarının bir sendikaya üye olmalarını savunan bir sendikayız. Karalayan, olmayanı olmuş gibi gösteren, yapılmayanı yapılmış gibi gösteren, söylenmeyeni söylenmiş gibi gösteren kirli bir sendikacılık içerisinde şimdiye kadar olmadık ve bundan sonra da olmayacağız. Gerek üye yapmak için yaptığımız ziyaretlerde gerekse üyelerimizin sorunlarının çözümü için idarecilere yaptığımız ziyaretlerde kullandığımız dil hep yapıcı olmuş, karalayıcı olmamıştır. 
KMÜ Üniversite Temsilciliği olarak yaptığımız çalışmalar herkesin gözü önündedir ve takdire şayandır. Bizler Eğitim-Bir-Sen olarak kavganın bir parçası olmadık ve olmayacağız. Bizleri yaptıkları iftiralarla böyle bir kavga ortamına çekmeye çalışanlara asla imkân vermeyeceğiz. 
Türk-Eğitim-Sen adlı bir sendikanın üniversitemiz rektörüne yaptığı ziyarette dile getirdiği ve utanmadan, sıkılmadan kamuoyuna taşıdığı üniversite de yapılan bir takım atamalarda sendikamızı ima ederek Sayın Rektörümüzün isminin kullanılarak üye yapıldığı, atamalarda sendikamıza üye olunması halinde yardımcı olunacağı gibi deli saçması ifadeleri asla kabul etmiyor ve reddediyoruz. Malum sendikanın bu mevzulardaki geçmişi herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bakanlarının üye formları taşıdığı günleri biz unutmadık. Ancak biz seviyeyi düşürmeyeceğiz. Eğitim-Bir-Sen’in vakarına yaraşır sendikacılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz.
Baskıyı kimin yaptığı ve bu yaptıkları baskıları örtmek için nasıl bir karalama taktiğinin izlendiğini gayet iyi biliyoruz. Mademki bahsettiğiniz mevzu var o halde buradan kamuoyu önünde soruyorum. Üyemiz olan bir arkadaşımız şube müdürü olurken niçin istifa ediyor. Mademki böyle bir gücümüz var nasıl oluyor da bir üyemiz yükselirken istifa ediyor? Sendikamızdan ayrılıyor.
Bizler üniversite üst yönetiminin tarafsız ve herkese eşit mesafede durduğunun bilincindeyiz. Gerek Rektör, gerek Genel Sekretere yaptığımız ziyaretlerde dile getirdiğimiz mevzular ortadadır. Yaptığımız bu ziyaretlerde üniversite çalışanlarının talepleri dile getirilmiş ve asla bir başka sendika aleyhinde konuşulmamıştır. Bize bu bühtanda bulunanların aynanın karşısına geçmelerini tavsiye ediyoruz.
Bizim amacımız bağcı dövmek değil üzüm yemek. Yapılan iftiraları kendilerine iade ediyorum. Şayet Rektör Bey’in ismi kullanılarak sendikacılık yapılıyor denmeseydi ciddiye alıp bu açıklama yapılmayacaktı. Biz kimsenin ismini kullanmadık ve kullanmayacağız. Eğitim-Bir-Sen’in buna ihtiyacı da yoktur. 
KMÜ Eğitim-Bir-Sen olarak yaptığımız çalışmalar ilkeli ve dürüst bir sendikal anlayışla devam edecek asla iftira ve karalama temelli olmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur,''dedi.