Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir Yalova da kalp krizi sonucu vefat eden öğretmen için yönetimi adına bir açıklama da bulundu.
Özdemir şunları kaydetti; ‘’Eğitimciler Birliği Sendikamızın, 18 Mart 2013 tarihinde başlattığı kamuda kılık-kıyafet serbestliği eylemi eğitim çalışanlarının büyük desteğiyle devam etmektedir. Diğer sendikaların da eylem kararı alması neticesinde tüm Türkiye’de sivil itaatsizlik eylemi eğitim çalışanlarından gördüğü destekle sürmektedir.
 

Bu süre içerisinde birçok kez eğitim çalışanları vali ve kaymakamlarca azarlama, tehdit, hakaret gibi kötü muamelelere maruz kalmışlardır. Bunların en hazini Yalova’da yaşanmıştır. Bir öğretmen sınıfta öğrencilerinin gözü önünde Vali tarafından hakarete uğramış ve kamuoyuna yansıyan şekliyle psikolojik bunalıma girmiş, strese bağlı kalp krizi geçirerek vefat etmiştir.
 

Karaman Eğitim-Bir-Sen Yönetimi olarak, Genel Merkezimizin iki yıl önce başlattığı ve karaman şubesi olarak da kararlılıkla sürdürdüğümüz, diğer sendikalarında aldığı karar kapsamında serbest kıyafetle derse giren öğretmen Halil Serkan Öz’ün böylesi bir muamele sonucu vefat etmesini üzüntüyle karşılıyor; merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır, eğitim çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.’’dedi.