Karaman Eğitim Bir- Sen Şubesinden yapılan açıklamada;''

Son günlerde bazı yerel haber sitelerinde eğitim kurumlarında yaşanan bazı sorunların basına yanlış yansıması eğitim camiası açısından rencide edici boyutlara ulaşmaktadır. Yaşanan hadiselerin tek taraflı olarak bazı haber sitelerine yansıtılış tarzı,  eğitim kurumlarımızı yıpratıcı hale dönüşmektedir. 
Eğitim kurumları yani eğitim camiası sadece idareci ve öğretmenlerden oluşan mekanizmalar değildir. Eğitim öğrencisi, velisi, memuru, hizmetlisi, öğretmeni, öğretim görevlisi ve idarecisiyle bir bütün olarak değerlendirildiği zaman sağlıklı bir şekilde yürütülebilir. Bütün bu taraflar koordineli olarak işbirliğiyle hareket ettiğinde ancak toplumun geleceği nitelikli bir şekilde kurulabilir. Bu unsurlardan biri ya da diğeri aleyhine hareket edilmesi bütün bu unsurları yaralayan bir şekle dönüşür. Bu  tarz haberlerin  ne öğrenciye ne veliye ne öğretmen ve idareciye faydası vardır. Yanlış yönlendirme sebebiyle  bilakis geleceğimiz olan öğrencilerimizin zihninde yaşanan bu olayların objektif olarak değerlendirilememesi  kalıcı izler bırakır,  bu da öğrencilerimizin eğitim hayatını olumsuz etkiler. Eğitim kurumlarımızda bazen bütün bu taraflar arasında bazı sıkıntılar yaşanabilir. İnsanın olduğu her  yerde bu tarz sorunlar yaşanması olasıdır. Ama bu sorunların çözümü noktasında herkes akl-ı selim davranmalı ve haber sitelerimiz bütün bu tarafları dinleyerek hareket etmeli, kimsenin kalbinde telafisi mümkün olmayan yaralar açmamalı, eğitim kurumlarımızı zan altında bırakacak, haber değeri tartışmalı yayıncılıktan kaçınmalıdır. Bu durum eğitim camiamızın morali, motivasyonu ve eğitimin kalitesi açısından son derece önemlidir.  
Kaldı ki; Bu taraflar arasında bir uzlaşmazlık olduğu zaman sosyal devlet anlayışımızın en temel unsurlarından biri olan hukuki süreç başlatılmakta, gerek idari gerekse adli olarak bu işler takip edilmektedir. Önce as, sonra yargıla mantığı her zaman için daha büyük problemlerin oluşmasına sebebiyet vermekte, toplum vicdanında telafisi güç yaralar açmaktadır. Bu konularda basınımızın daha dikkatli olacağına ve habercilik etiğine uygun davranacağına inanıyor, bu konudaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz,''denildi.