Karaman Eğitim-İş Yönetiminden yapılan açıklamada;''Üyemiz Barış Lezgi KOYUNCU mahkeme kararı uygulanarak sürgün edildiği eski okulu İrfan Ataseven Anadolu Lisesine verildi. 
Konu ile ilgili Eğitim İş Karaman Başkanı İsa Çetin, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamasında şöyle dedi; “Geçen eğitim öğretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesinde görev yapan  üyelerimiz Barış Lezgi  KOYUNCU ve Öner GÜREL haklarında "öğrencileri tiyatroya götürme, Atatürk'le ilgili film izletme, birlikte kahvaltı yapma gibi etkinlikler düzenlemek suretiyle öğrencileri siyasi görüşleri doğrultusunda etkileme ve yönlendirmeye çalıştıkları, Eğitim-İş'in düzenlediği sendikal eylemde   (hükümeti protesto mitinginde)  "hükümet istifa" şeklinde slogan attıkları" için haklarında soruşturma açılmış, soruşturma sonunda üyelerimize kınama cezası verilerek,  Barış Lezgi KOYUNCU Morcalı İlkokuluna, Öner GÜREL'de Sudurağı Karamanbey Ortaokuluna yolluksuz olarak sürgün edilmişlerdi. Eğitim İş sendikası olarak üyelerimize verilen bu ceza ve sürgünlerin siyasi olduğunu ve üyelerimizin haklarının  yasal yollardan arayacağımızı tüm eğitimcilerimize ve kamuoyuna duyurmuştuk. 
Konya  İdari Mahkemesi üyelerimiz haklarında verdiği kararda; "öğrencileri tiyatroya götürme, Atatürk'le ilgili film izletme, birlikte kahvaltı yapma gibi etkinlikler düzenlemek suretiyle öğrencileri siyasi görüşleri doğrultusunda etkileme ve yönlendirmeye çalıştıkları,  fiil ve hareketlerin  yer ve zaman gösterici tutanak vb belgelerle desteklenmek suretiyle her türlü şüpheden uzak ve somut bir şekilde ortaya konulamaması ve üyesi olduğu Eğitim İş Sendikası tarafından 05/06/2013 tarihinde iş bırakma eylemi kapsamında anılan tarihte hükümeti protesto mitinginde "hükümet istifa" şeklinde slogan atmasının da sendikal faaliyet kapsamında Anayasa ve yasalarla tanınan ifade ve  eleştirme hakkının kullanımı bağlamında değerlendirilmesinin gerekmesi karşısında kınama cezası ile cezalandırılmasında hukuka uygunluk bulunmamıştır" diyerek üyelerimize  verilen cezaları iptal etmişti. 
Üyelerimize verilen cezaların idare mahkemesince iptalinden sonra, geçtiğimiz ay Barış Lezgi KOYUNCU'nun Morcalı Köyüne sürgününü, Öner GÜREL'in Sudurağı'na sürgününü de verdiği kararla hukuka aykırı bularak.  Sürgünleri iptal etti. Milli Eğitim Müdürlüğü Konya 1. İdare Mahkemesinin kararını, kendisine tanınan bir aylık sürenin dolmasına yakın mahkeme kararına uyarak, Barış Lezgi KOYUNCU'nun atamasını sürgün edildiği okul olan İrfan Ataseven Anadolulu lisesine yaptı.  Bir yıllık aradan sonra yapılan adalet yerini buldu. Üyemiz Öner GÜREL kendi isteğiyle il dışına tayin isteyip gittiği için Karaman'da yapılacak bir şey yok. Bu hukuki kazanımlarla her üyemiz hakkında hiçbir soruşturma açılmamış gibi oldu. Eğitim İş Sendikası olarak  İdare mahkemelerde kazandığımız bu davaların  üyelerimize açılan soruşturmaların ve verilen cezaların haksız ve hukuksuz olduğunun bir göstergesidir.
Üyelerimiz hakkında açılan; yanlı, taraflı,  haksız, birileri tarafından kurgulanan  hukuki temeli olmayan, nesnel ölçütlerine dayanmayan soruşturmalarla verilen siyasi cezalar, öğrencilerin, tüm eğitim çalışanlarının ve halkımızın adalet duygusunu zedelemektedir. 
Ancak unutulmamalıdır ki, Eğitim İş Sendikası; Atatürk ilke ve devrimlerini, ulusal değerleri ve  demokrasiyi,  hukuk ve özgürlük mücadelesini, demokratik, laik, bilimsel ve parasız eğitimi, eğitim emekçilerinin mesleki ve özlük  haklarını yasal zeminlerde savunmayı kararlılıkla  sürdürecektir.
Üyelerimize yanlı, taraflı, haksız, nesnel ölçütlere dayanmayan, hukuki temeli olmayan, zorlayıcı kişisel yorumlarla  bu kararı verenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı, maddi ve manevi tazminat davası açacağımızı, eğitimcilerimize ve  kamuoyuna saygı ile duyurmak istiyoruz. 
Merak edenler mahkeme kararlarını [email protected] veya  https://www.facebook.com/groups/109077245778655/  adresinden isteyebilirler,''dendi.